Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία με αγιασμό αλλά και ένα «βουνό προβλήματα» (φωτογραφίες & βίντεο)

Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία με αγιασμό αλλά και ένα «βουνό προβλήματα»  (φωτογραφίες & βίντεο)

*Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την πρώτη ημέρα στα σχολεία της Καλαμάτας, που όπως κάθε χρόνο την παράσταση κλέβουν τα “πρωτάκια” του Δημοτικού

Ξεκινά, σήμερα, με αγιασμό, το σχολικό έτος 2015/2016, η αλήθεια είναι όχι με τις καλύτερες συνθήκες. Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, σε σχετική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, τόνισαν ότι η κατάσταση της εκπαίδευσης στο νομό έχει φτάσει πλέον στο μη παρέκει, αφού τα κενά σε δασκάλους είναι περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά.
Και δεν είναι μόνο το θέμα με τις ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό. Υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα με τη μεταφορά μαθητών, αλλά και την προμήθεια των σχολείων για την κάλυψη των άμεσων αναγκών τους, εξαιτίας των προβλημάτων στο τραπεζικό σύστημα.
Η πρόεδρος του Συλλόγου, Χριστίνα Λαδά, τόνισε ότι τα κενά στη Μεσσηνία ανέρχονται σε 173 συν 47 στην ειδική αγωγή! Ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρχαν τόσα πολλά κενά, διαβεβαίωσε, ενώ ανέφερε ότι οι ανακοινώσεις που κάνει το υπουργείο για αντιμετώπιση του προβλήματος εντός σύντομου χρονικού διαστήματος δεν πείθουν.
Πρόσθεσε δε ότι για την κατάσταση αυτή υπεύθυνη είναι και η σημερινή και η προηγούμενη κυβέρνηση, διότι συνέχισαν τις μνημονιακές πολιτικές, που, όπως υπογράμμισε, συρρικνώνουν τη δημόσια παιδεία και γενικά όλα τα κοινωνικά δικαιώματα.
Η γραμματέας του Συλλόγου, Αφροδίτη Χριστοπούλου, σημείωσε με τη σειρά της ότι με την προσωρινή μετακίνηση των εκπαιδευτικών απλά μεταφέρεται το πρόβλημα και επιπλέον δημιουργείται μεγαλύτερη αναστάτωση, αφού οι τάξεις θα χάσουν τους δασκάλους τους για να πάνε σε άλλα σχολεία, όπου και πάλι δε θα μπορέσουν να κάνουν κανονικό μάθημα λόγω του μεγάλου αριθμού των μαθητών.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν στις δηλώσεις τους η Σίσυ Πλακονούρη, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα οξυμμένα προβλήματα στην ειδική εκπαίδευση. Χαρακτηριστικά, τόνισε ότι το Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας έχει μείνει με μόνο τρεις εκπαιδευτικούς, ενώ έχει 85 παιδιά, και χωρίς καθόλου βοηθητικό προσωπικό. Κανονικά δεν μπορεί να λειτουργήσει υπό αυτές τις συνθήκες, υπογράμμισε.
Ο ταμίας του Συλλόγου, Φώτης Φωτόπουλος, τόνισε ότι η κατάσταση έχει γυρίσει ακόμη πιο πίσω από τη δεκαετία του ’50, ενώ το μέλος της διοίκησης του Συλλόγου, Χρήστος Μπένος, αναφερόμενος και στην προχθεσινή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών και για την παιδεία, στηλίτευσε όσους κάνουν εξαγγελίες ενώ με την πολιτική τους τα τελευταία χρόνια την έριξαν στα τάρταρα.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

https://youtu.be/eKi7-9ykr-Y

https://youtu.be/5oBGPNIRE6s