Σήμερα η κλήρωση για τη Μαύρη Θύελλα- Δεν κατεβαίνει τελικά ο Πανηλειακός


Κατασκόπευσε Μανωλάδα-Λεβάντε ο Κλάδης

Αν και ο Σπύρος Σωτηρόπουλος βρέθηκε προχθές το βράδυ στην Καλαμάτα η περίπτωσή του είναι αρκετά περίπλοκη, καθώς φέρεται να έχει συμφωνήσει και με τον Ιωνικό! Έτσι, θα χρειαστεί λίγες μέρες για να ξεκαθαρίσει το ενδεχόμενο ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός να προστεθεί στο ρόστερ της Μαύρης Θύελλας. Η τοπική μας ομάδα συνέχισε χθες την προετοιμασία της στο Στάδιο της Παραλίας με οικογενειακό δίτερμα, υπό τις οδηγίες των συνεργατών του Κώστα Κλάδη, Ιωσήφ Λουκά και Ευτύχη Τασιόπουλου, καθώς ο ίδιος βρέθηκε στη Μανωλάδα για να «κατασκοπεύσει» το φιλικό παιχνίδι της Δόξας με τον ΑΟ Λεβάντε που έληξε με νίκη 3-0 των γηπεδούχων.

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ
Σήμερα η κλήρωση, οριστικά 27/9 έναρξη, με 15 ομάδες ο 3ος Όμιλος

ΣΤΗ Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ, ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΞΙ ΚΑΙ ΑΝΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΓΙΑ …2×14

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής για τη νέα σεζόν, ενώ στη διαδικασία θα παραβρεθεί εκπρόσωπος της Καλαμάτας, η οποία θα λάβει μέρος και φέτος στον 3ο Όμιλο. Χθες η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ξεκαθάρισε το τοπίο στην κατηγορία, ανακοινώνοντας την προκήρυξη. Επιβεβαιώθηκαν οι προσδοκίες για πρώτη σέντρα την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, ενώ έγινε γνωστή και η ακριβής σύνθεση των τεσσάρων Ομίλων. Στον 3ο συμπεριλήφθηκαν 15 συνολικά ομάδες, χωρίς γεωγραφική διαφοροποίηση, αλλά νέους αντιπάλους σε σχέση με πέρυσι του Κανάρη Νενήτων Χίου, τις ευβοιώτικες ΑΟ Χαλκίδας και Ηρακλή Ψαχνών, την ΑΕ Σπάρτης, την Ερμιονίδα, τον Πανηλειακό και τον ΑΟ Λεβάντε, τον οποίο θα υποδεχθεί η τοπική μας ομάδα την Κυριακή, σε φιλική συνάντηση.
Το εισιτήριο της ανόδου θα πάρουν οι πρωταθλητές των ομίλων, ενώ θα υποβιβαστούν από τον 3ο Όμιλο οι έξι τελευταίες ομάδες.
Από την άλλη, από το ειδικό τουρνουά των πρωταθλητών ΕΠΣ θα προβιβαστούν στη Γ’ Εθνική οι δύο πρώτοι εκ των 14 ομίλων, κάτι που πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες επιτυχίας για τον φετινό πρωταθλητή Μεσσηνίας, τη στιγμή που είναι νωπές ακόμη οι μνήμες από την μεγάλη περιπέτεια του ΑΟ Κυπαρισσίας, ο οποίος έχασε το πολυπόθητο εισιτήριο σε επιπλέον μπαράζ από την ΑΕ Σπάρτης.
Αναλυτικότερα, η προκήρυξη που ανακοίνωσε χθες η ΕΠΟ έχει ως εξής:

1. Από τη Γ΄ Εθνική κατηγορία θα προβιβαστούν στη Β΄ Εθνική κατηγορία, μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και την τελική επικύρωση των βαθμολογικών πινάκων οι πρωταθλήτριες ομάδες των τεσσάρων ομίλων (μία από κάθε όμιλο). Σύνολο: τέσσερις (4) ομάδες.
Στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας για την περίοδο 2016/2017 θα παραμείνουν, σε κάθε όμιλο, οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από την 2η έως και την 9η. Οι υπόλοιπες ομάδες κάθε ομίλου θα υποβιβαστούν στα πρωταθλήματα ευθύνης των Ε.Π.Σ. που ανήκουν.
Από τα πρωταθλήματα ευθύνης των Ε.Π.Σ. θα προβιβαστούν στη Γ΄ Εθνική (για την περίοδο 2016/2017) είκοσι οχτώ (28) ομάδες, δηλαδή οι δύο (2) πρώτες ομάδες από κάθε ένα από τους δεκατέσσερις (14) ομίλους που συγκροτούνται.

2. Το πρωτάθλημα της περιόδου 2015/2016 θα ξεκινήσει στις 27 Σεπτεμβρίου 2015 και θα λήξει (και για τους τέσσερις ομίλους) στις 30 Απριλίου 2016. Το πρωτάθλημα θα διεξάγεται Σάββατο και Κυριακή αλλά θα έχει τέσσερις (4) εμβόλιμες αγωνιστικές μέρες στο πρόγραμμα του 1ου και 2ου ομίλου τις Τετάρτες 14.10.2015, 04.11.2015, 25.11.2015 και 16.12.2015.

3. Στο πρωτάθλημα μετέχουν συνολικά εξήντα πέντε (65) ομάδες. Οι όμιλοι θα καταρτιστούν, όπως και στις προηγούμενες περιόδους, με γεωγραφικά, κατά βάση, κριτήρια για τη μείωση του λειτουργικού κόστους των ομάδων. Οι όμιλοι θα είναι τέσσερις (4) και θα αποτελούνται ο 1ος και ο 2ος από δεκαεφτά (17) ομάδες, ο 3ος από δεκαπέντε (15) ομάδες και ο 4ος από δεκαέξι (16) ομάδες.

3ος ΟΜΙΛΟΣ

1. Ε.Π.Σ. ΛΕΣΒΟΥ – ΑΙΟΛΙΚΟΣ Α.Ε.Π.Σ.
2. Ε.Π.Σ. ΧΙΟΥ – ΚΑΝΑΡΗΣ ΝΕΝΗΤΩΝ Α.Π.Ο.
3. Ε.Π.Σ. ΕΥΒΟΙΑΣ – ΧΑΛΚΙΣ Α.Ο.
4. Ε.Π.Σ. ΕΥΒΟΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ
5. Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ – ΛΕΒΑΝΤΕ Α.Ο.
6. Ε.Π.Σ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ – ΛΟΥΤΡΑΚΙ Π.Α.Ο.
7. Ε.Π.Σ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ – ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ Α.Ο.
8. Ε.Π.Σ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ Π.Σ.
9. Ε.Π.Σ. ΗΛΕΙΑΣ – ΔΟΞΑ ΝΕΑΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ Α.Π.Ο.
10. Ε.Π.Σ. ΗΛΕΙΑΣ – ΠΑΜΒΟΥΠΡΑΣΙΑΚΟΣ Α.Ο. ΒΑΡΔΑΣ
11. Ε.Π.Σ. ΗΛΕΙΑΣ – ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ Α.Ο. ΠΥΡΓΟΥ
12. Ε.Π.Σ. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ – ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ Α.Π.Ο.
13. Ε.Π.Σ. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ – ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ
14. Ε.Π.Σ. ΕΠΣΔΑ – ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ Α.Γ.Σ.
15. Ε.Π.Σ. ΛΑΚΩΝΙΑΣ – ΣΠΑΡΤΗ Α.Ε.

Είδηση της τελευταίας στιγμής αποτελεί ότι η ομάδα του Πανηλειακού δεν θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα.