Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τη Μεσσηνία

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τη Μεσσηνία

Να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές κάλεσε χθες κάθε εργαζόμενο, άνεργο, φτωχό αγρότη και επαγγελματία, τη νεολαία και κάθε λαϊκή οικογένεια, ο γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας, Θ. Μπολέτης.
Σε συνέντευξη Τύπου, που συνδυάστηκε με την παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών Μεσσηνίας του ΚΚΕ, ο κ. Μπολέτης σημείωσε πως «ο λαός μας πρέπει να κάνει το βήμα, ψηφίζοντας και ενισχύοντας το ΚΚΕ παντού. Πλέον υπάρχει πολύτιμή πείρα. Πλέον ο λαός τα είδε όλα, τα δοκίμασε όλα. Πρέπει να σκεφτεί: δοκίμασε κυβερνήσεις αυτοδύναμες και συνεργασίας, κυβερνήσεις προοδευτικές και συντηρητικές, μέχρι και την κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστερά. Και είδε ότι άσχετα από το ποιος κυβερνούσε, ανεξάρτητα από την κάθε φορά επιλογή που έκανε, η ζωή του συνεχώς χειροτερεύει, τα δικαιώματά του συνεχώς πετσοκόβονται και οι μονοπωλιακοί όμιλοι συνεχώς πλουτίζουν στο σβέρκο του λαού».
Σημείωσε ότι την επόμενη ημέρα των εκλογών  όλοι έχουν κοινή στρατηγική σύμπλευση και θα υλοποιήσουν τα μνημόνια και τις συμφωνίες.
Όπως είπε, μεταξύ άλλων, «αυτή η ψήφος έχει νόημα. Μπορεί να αποτελέσει διέξοδο για καθέναν που δικαίως αγανακτεί με τη συνεχή υφαρπαγή της ψήφου του, που διαπιστώνει ότι ψηφίζει κάθε τρεις και λίγο για να γίνονται χειρότερα τα πράγματα.
Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ έχει νόημα για τον εργάτη, το φτωχό αγρότη, τον αυτοαπασχολούμενο, τη λαϊκή οικογένεια
Ένα δυνατό ΚΚΕ, που δεν εξαπατά το λαό, δεν κάνει κανέναν αντιλαϊκό συμβιβασμό, λέει ΟΧΙ στα μνημόνια, παλεύει στο δρόμο μαζί με τους εργαζόμενους, που παλεύει για τη μοναδική εξουσία – πολιτική και οικονομική – που έχει ως γνώμονα την κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, που ανοίγει το δρόμο για την εργατική – λαϊκή εξουσία».

Το ψηφοδέλτιο
Υποψήφιοι βουλευτές θα είναι οι: Αντ. Κατσάς (δικηγόρος), Νικ. Διασάκος (μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας), Στέλλα Χρηστέα (μεταλλειολόγος, μέλος του Δ.Σ. Σωματείου Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μεσσηνίας), Χριστίνα Καντζιλιέρη (κτηνίατρος, δημοτική σύμβουλος Καλαμάτας), Παν. Κουφαλάκος (αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας), Σαρ. Κουκούμης (συνταξιούχος δάσκαλος, δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας) και Αγγελική Ζαφείρη (σπουδάστρια).

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας