Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ

Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ

Ομιλία από τον Κύριλλο Παπασταύρου και συναυλία από τον Μιλτιάδη Πασχαλίδη 
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες το Τομεακό Συμβούλιο Μεσσηνίας της ΚΝΕ για το 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 11 του μήνα στο Πάρκο Λιμενικού Καλαμάτας.
Παίρνοντας το λόγο το μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Μεσσηνίας, Χρύσα Καροπούλου, είπε μεταξύ άλλων: «Το φετινό φεστιβάλ πραγματοποιείται μέσα σε προεκλογική περίοδο. Πλέον και οι νέοι άνθρωποι έχουμε αρκετή πείρα από τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων και την κυβέρνηση των τελευταίων μηνών. Γνωρίσαμε όλους αυτούς που θα έσκιζαν τα μνημόνια, αλλά έφεραν νέα μνημόνια.
Η αλήθεια είναι ότι τα έχουμε “δει” όλα, γι’ αυτό ο νέος κόσμος ας σκεφτεί: Θα μείνουμε στο ίδιο έργο θεατές ή θα γίνουμε πρωταγωνιστές στη δική μας ζωή; Θα γίνουμε πιόνια στους σχεδιασμούς τους ή θα κάνουμε το δικό μας σχέδιο μάχης; Θα τους χαρίσουμε το μέλλον μας ή θα το παλέψουμε; Θα μείνουμε στην άκρη, στην παθητική αποχή, ή θα μπούμε σφήνα;
Ο κάθε νέος πρεπει να σκεφτεί: Τους δοκίμασα… Τι, όμως, δε δοκίμασα; Το δρόμο που καλεί το ΚΚΕ. Το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής. Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας, δυναμική απάντηση στα ψευτοδιλήμματα και τις αυταπάτες».
Στη συνέχεια μίλησε ο Νικόλας Κουφαλάκος, επίσης μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Μεσσηνίας της ΚΝΕ,
καλώντας κάθε νέο και νέα, τους εργαζόμενους της πόλης, τα νέα ζευγάρια, να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ και στη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση με ομιλητή τον Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Να σημειωθεί πως το φεστιβάλ, όπως κάθε χρόνο, θα έχει πολιτιστικό πρόγραμμα: συναυλίες με τα ερασιτεχνικά συγκροτήματα blue jeans και KAZOOR, με τον Μίλτο Πασχαλίδη, λαϊκό γλέντι, ενώ στο χώρο θα λειτουργήσει βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής.