Χαλάσματα σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας απειλούν με την ύπαρξη τους (φωτογραφίες)

Χαλάσματα σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας απειλούν με την ύπαρξη τους (φωτογραφίες)

«ΑΠΕΙΛΟΥΝ» ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ, 29 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ’86
Μπορεί να συμπληρώνονται σε εννέα ημέρες από σήμερα 29 χρόνια από τους καταστροφικούς σεισμούς της Καλαμάτας, μπορεί ο εγκέλαδος να μας έκανε «ποδαρικό» την πρωτομηνιά για να μας θυμίσει την ύπαρξή του, ωστόσο «τα τραύματα» στα κτήρια της Καλαμάτας, δημόσια και ιδιωτικά, δεν έχουν επουλωθεί.
Και το θέμα είναι μέχρι πότε θα διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση, για την οποία μπορεί μεν να ευθύνεται εν μέρει το νομικό πλαίσιο ως προς τα ιδιωτικά κτήρια ή και η έλλειψη πόρων για τα δημόσια, αλλά η ύπαρξη τόσων πολλών κτηρίων σε διαφορετικά μέρη της Καλαμάτας μόνο προβλήματα εγκυμονεί, που πρέπει με κάθε τρόπο να λυθούν.
Τρανή απόδειξη οι φωτογραφίες που βλέπετε.
Φωτογραφίες που σοκάρουν, με αιχμή αυτών το κτήριο στην Αγίου Ιωάννου (φωτό1), που μοιάζει έτοιμο να καταρρεύσει σε μια ισχυρή σεισμική δόνηση, χωρίς να έχουν ληφθεί τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας.
Μέτρα που μπορεί να έχουν ληφθεί σε άλλα κτήρια, όπως αυτό στη συμβολή της Αριστομένους με τη Β. Κωνσταντίνου (φωτό 2)  ή στο κτήριο της Μπουλούκου (φωτό 3) ή και στο κτήριο Κατσουλέα (φωτό 4), χωρίς να έχουν εξαλειφθεί τα προβλήματα που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν από μια πιθανή ισχυρή δόνηση.
Όσο, δε, για το ερειπωμένο ακίνητο στη συμβολή Μεθώνης και Κορώνης (φωτό 5), προφανώς κρατείται όρθιο εξαιτίας της βλάστησης που έχει αναπτυχθεί…
Και φυσικά, ό,τι βλέπετε είναι μόνο ένα ελάχιστο τμήμα από τα πάμπολλα ετοιμόρροπα κτήρια που μας περιβάλλουν. 

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας