3η συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτιστικού Σχεδιασμού του Kalamata:21

3η συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτιστικού Σχεδιασμού του Kalamata:21

Με θέμα την πολιτιστική ταυτότητα της Καλαμάτας

«Πόλις – Πολύτροπος» η Καλαμάτα σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν κατά τη 2η συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτιστικού Σχεδιασμού. Η συζήτηση σχετικά με την ταυτότητα της Καλαμάτας θα συνεχιστεί και κατά την 3η συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτιστικού Σχεδιασμού (ΕΠΣ), καθώς επίσης θα συζητηθούν η δομή της Πολιτιστικής Στρατηγικής και το όραμα για την Καλαμάτα.
Τα μέλη της Επιτροπής έχουν ήδη λάβει τα αποτελέσματα των οκτώ (8) ομάδων εργασίας και τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε το Γραφείο Υποψηφιότητας KALAMATA:21 κατά τους μήνες Ιανουάριο – Μάρτιο σχετικά με την «Πολιτιστική Ταυτότητα και Ζωή της Καλαμάτας», στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και θα συζητηθούν κατά τις συνεδριάσεις της Επιτροπής.
Η 3η συνεδρίαση της ΕΠΣ θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο στις 19.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πανεπιστημίου. Οι συνεδριάσεις είναι ανοιχτές προς παρακολούθηση από τους πολίτες. Τα δε πρακτικά τους έχουν σταλεί στα μέλη της Επιτροπής και είναι διαθέσιμα στο website του KALAMATA:21 www.kalamata21.eu.
Το Γραφείο Υποψηφιότητας είναι το ανεξάρτητο όργανο στο οποίο ανατέθηκε η διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021 εκ μέρους της πόλης της Καλαμάτας. Είναι μια διοικητική δομή της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας, «Φάρις», που έχει συσταθεί μέσω προγραμματικής συμφωνίας με το Δήμο Καλαμάτας και το Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με εκτελεστική και λειτουργική αυτονομία από το Δήμο Καλαμάτας και την Κ.Ε. «Φάρις».