Αθώος και από το Εφετείο ο μαιευτήρας για το θάνατο εμβρύου το 2008

Αθώος και από το Εφετείο  ο μαιευτήρας για το θάνατο εμβρύου το 2008

Με απόφαση χθες του τριμελούς εφετείου πλημμελημάτων

Αθώος κρίθηκε χθες και από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων μαιευτήρας που το 2008 εργαζόταν στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας και είχε κατηγορηθεί για το θάνατο εμβρύου, κατά τη διάρκεια καισαρικής σε 21χρονη.
Ήταν η δεύτερη φορά που κάθισε στο εδώλιο ο μαιευτήρας, όπως και η δεύτερη φορά που αθωώνεται. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας τον είχε αθωώσει και πρωτόδικα, όπως και τη συγκατηγορούμενή του γυναικολόγο.

Έπειτα από έφεση
Η υπόθεση εκδικάσθηκε εκ νέου την προηγούμενη εβδομάδα, ύστερα από έφεση που είχε ασκήσει κατά της πρωτόδικης απόφασης ο εισαγγελέας.
Ο μαιευτήρας είχε κατηγορηθεί ότι τον Οκτώβριο του 2008, από έλλειψη προσοχής, επέφερε το θάνατο εμβρύου.
Επρόκειτο για νεαρή μητέρα, 21 ετών, που διένυε τον ένατο μήνα της κύησης. Από τις 13 Οκτωβρίου 2008 πήγαινε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας διαμαρτυρόμενη για έντονους πόνους, όμως οι γιατροί συμπέραναν ότι δεν ξεκινά ακόμα ο τοκετός.
Στις 21 Οκτωβρίου ξεκίνησε διαδικασία τοκετού, και καθώς εμφανίσθηκαν αλλοιώσεις στο καρδιοτοκογράφημα, αποφασίσθηκε να γίνει καισαρική τομή. Όμως, το κεφάλι του μωρού είχε σφηνωθεί στη μήτρα λόγω των συσπάσεων και τελικά όταν το έμβρυο αποκολλήθηκε, με τη βοήθεια και χειρούργου, διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρό.

Αθώος
Ο γιατρός στην απολογία του την προηγούμενη εβδομάδα είχε τονίσει πως έκανε κάθε τι που ήταν δυνατόν για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα, επισημαίνοντας πως δεν του έχει ξανασυμβεί ούτε έχε ξανακούσει τέτοιο περιστατικό.
Η εισαγγελέας κα Νικολοπούλου στην αγόρευσή της είχε μιλήσει για σπάνια επιπλοκή κατά τον τοκετό και είχε ζητήσει την απαλλαγή του γιατρού, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η επιπλοκή ήταν μοιραία για το μωρό και δεν οφειλόταν σε λάθος ή αμέλεια του γιατρού.
Το δικαστήριο χθες το πρωί, εκδίδοντας την απόφαση του, δέχτηκε την πρόταση της εισαγγελέως και έκρινε αθώο το μαιευτήρα.

Της Βίκυς Βετουλάκη