Ανησυχία γιατρών για το μαρασμό υγειονομικών μονάδων

Ανησυχία γιατρών για το μαρασμό  υγειονομικών μονάδων

Την ανησυχία της «για τις ενέργειες των ΥΠΕ που άμεσα ή έμμεσα οδηγούν τις ήδη υποβαθμισμένες μονάδες Υγείας σε μαρασμό και πιθανό κλείσιμό τους» εκφράζουν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΠΕΔΥ.
Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι στην περιοχή ευθύνης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Πειραιώς και Αιγαίου) οι εργαστηριακές μονάδες, οι οποίες ήδη υπολειτουργούν, ερημώνουν από προσωπικό με την απόσπαση εργαζομένων από το ΠΕΔΥ Πειραιά στο Αττικό Νοσοκομείο.
Επίσης, στο ΠΕΔΥ Νέας Φιλαδέλφειας εστάλη έγγραφο από την 1η ΥΠΕ με καταστάσεις ιατρών της μονάδας, αναγράφοντας δίπλα τη νέα μονάδα απασχόλησής τους. «Εμμέσως πλην σαφώς η ιδιόκτητη μονάδα βαίνει προς κλείσιμο. Παρά τη διάψευση από διοικητικά στελέχη της 1ης ΥΠΕ περί της μη ισχύος του εγγράφου, δηλώνουμε με τον πιο έντονο τρόπο ότι κλείσιμο μονάδων δε θα ανεχτούμε» τονίζουν.
Οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΠΕΔΥ καταγγέλλουν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τις διοικήσεις των ΥΠΕ ότι εφαρμόζουν «κρυφά ή φανερά σχέδια», οδηγώντας το σύστημα σε κατάρρευση.