Αποκολλήθηκε σοβάς, παραλίγο να τραυματίσει μαθητές στο 6ο Λύκειο Καλαμάτας (φωτογραφίες)

Αποκολλήθηκε σοβάς, παραλίγο να τραυματίσει μαθητές στο 6ο Λύκειο Καλαμάτας (φωτογραφίες)

Για μία ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε η κακή κτηριακή κατάσταση του 6ου Ενιαίου Λυκείου Καλαμάτας, καθώς χθες το μεσημέρι από καθαρή τύχη ή σύμπτωση δεν τραυματίστηκε μαθητής, όταν αποκολλήθηκε από κολώνα, εντός αίθουσας διδασκαλίας, μεγάλο κομμάτι σοβά, εμβαδού 1 τ.μ. περίπου.
Συγκεκριμένα, στη 1.00 μετά το μεσημέρι, και καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία ανάδειξης του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου, σε αίθουσα διδασκαλίας της Α΄ Λυκείου αποκολλήθηκε ο σοβάς από την κολώνα.
Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο διευθυντή του σχολείου Γ. Μαλαπάνη, δεν υπήρξε τραυματισμός μαθητή, αν και οι παριστάμενοι τρόμαξαν, καθώς τα κομμάτια έπεσαν σε πολύ κοντινή απόσταση από αυτούς.
Ο κ. Μαλαπάνης, μιλώντας στο «Θ», έκανε λόγο για ελλιπή συντήρηση του κτηρίου, που οδήγησε στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα, για να προσθέσει πως το μόνο που μπορεί να πράξει, είναι να αναφέρει αρμοδίως τι συνέβη.
Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παν. Νίκας, είχε παραδεχθεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο κτηριακό συγκρότημα και γνωστοποίησε πως θα ζητήσει επιχορήγηση 500.000 ευρώ για την επιδιόρθωση όλων των ζητημάτων.
Το κτηριακό ήταν, άλλωστε, κι ένα από τα βασικότερα, αν όχι το βασικότερο αίτημα των μαθητών, στις πρόσφατες καταλήψεις.
Ωστόσο, θα πρέπει να ασκηθεί πίεση για την επίσπευση των διαδικασιών χορήγησης των 500.000 ευρώ, καθώς οι κίνδυνοι τραυματισμού μαθητών έγιναν ακόμη πιο ορατοί.
Στον αντίποδα, το έμψυχο δυναμικό του Λυκείου προσπαθεί να ανατρέψει τη «σκοτεινή» εικόνα του κτηρίου και να αποδείξει ότι το Λύκειο λειτουργεί. Στο πλαίσιο αυτό, έχει προγραμματιστεί για μεθαύριο, στις 7.00 το απόγευμα, εκδήλωση με θέμα το φως, καθώς το 2015 έχει ανακηρυχθεί Έτος Φωτός. Πρωτεργάτης της προσπάθειας είναι, όπως σημείωσε ο κ. Μαλαπάνης, ο εκπαιδευτικός Σωτ. Ξανθάκης. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν, επίσης, το ΕΚΦΕ, σχολικοί σύμβουλοι, δάσκαλοι και το μουσικό σχήμα «Ήχος του νότου».
Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες και εισηγήσεις σχετικά με τις πηγές φωτός (ήλιος, αστέρια, φεγγάρι), ενώ ενδέχεται να υπάρξει και τηλεσκόπιο για παρατήρηση των ουράνιων σωμάτων.           

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας