Εκρηκτική ατμόσφαιρα με τις δύο πορείες σήμερα στο κέντρο της Καλαμάτας

Εκρηκτική ατμόσφαιρα με τις δύο πορείες σήμερα στο κέντρο της Καλαμάτας

Τεταμένη αναμένεται να είναι σήμερα το απόγευμα η ατμόσφαιρα στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, καθώς αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι συγκεντρώσεις και πορείες της Αντιφασιστικής Κίνησης για τους πρόσφυγες και των ακροδεξιών για τη δολοφονία από αγνώστους των Μανώλη Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη, μελών της Χρυσής Αυγής.
Οι πρώτες σκηνές του… έργου παίχθηκαν προχθές το βράδυ, στο χώρο γύρω από το Δημαρχείο Καλαμάτας, όπου μέλη των δύο πλευρών κολλούσαν αφίσες- κάλεσμα για τις συγκεντρώσεις. Οι δύο ομάδες ήρθαν πολύ κοντά, ανταλλάσσοντας κάποια… γαλλικά. Οι ακροδεξιοί θέλησαν να πάρουν… κεφάλι στη λογομαχία, απειλώντας μάλιστα και με χειροδικία, ενώ τα μέλη της Αντιφασιστικής Κίνησης φώναξαν συνθήματα κατά της Ακροδεξιάς.
Σε ανακοίνωσή της, η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας καλεί σήμερα τους δημοκρατικούς πολίτες σε συγκέντρωση και πορεία, στις 6.30 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία, σε μια εκδήλωση αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες που πνίγονται στο Αιγαίο.
Όπως σημειώνει η Αντιφασιστική Κίνηση, «η πόλη μας δε χωράει τους φασίστες και τις συγκεντρώσεις τους. Η ανθρωπιά μας δε χωράει τους φράχτες και τους πνιγμένους μετανάστες. Στο φράχτη του Έβρου, στον πάτο του Αιγαίου, χτίζεται η Ασφάλεια του κάθε Ευρωπαίου».
Στις 7.30, όπως προαναφέραμε, έχουν συγκέντρωση ακροδεξιοί αυτοαποκαλούμενοι εθνικιστές. Σύμφωνα με την αφίσα τους, πρόκειται για «αυτόνομη εθνικιστική συγκέντρωση» και «πορεία μνήμης» για τους Μανώλη Καπελώνη και Γιώργο Φουντούλη, μέλη της Χρυσής Αυγής και σε αυτή απαγορεύεται να προσέλθουν βουλευτές, πρώην και νυν.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη