Εντυπωσιασμένα τα παιδιά Νηπιαγωγείων από επίσκεψη σε οινοποιείο (φωτογραφίες)

Εντυπωσιασμένα τα παιδιά  Νηπιαγωγείων  από επίσκεψη σε οινοποιείο (φωτογραφίες)

Εντυπωσιασμένα έμειναν τα παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου Κυπαρισσίας και του Νηπιαγωγείου Μαραθόπολης στην προχθεσινή επίσκεψή τους σε oινοποιείο στον Πύργο Τριφυλίας.
Αυτή ήταν και η πρώτη εκδρομική εξόρμησή τους για φέτος και με σύμμαχο τον καλό καιρό, πέρασαν όμορφα και διασκεδαστικά την ηλιόλουστη μέρα τους.
Η επίσκεψη αυτή ήρθε σε συνέχεια ενημέρωσης και συζήτησης στις δύο σχολικές μονάδες σχετικά με τον τρύγο και θέμα «Aπό το αμπέλι στο πατητήρι».
Στην “Oινεμπορική Τριφυλίας”, τα παιδιά και οι νηπιαγωγοί , δέχθηκαν τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία του οινοποιού Κώστα Πατσούρου. O ίδιος τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις και τους εξήγησε, με απλά λόγια, τη διαδικασία με την οποία παράγεται το κρασί ενώ ταυτόχρονα τα παιδιά έβλεπαν τη διαδικασία από το πατητήρι μέχρι και την τυποποίηση.
Εντύπωση προκάλεσε σε παιδιά και νηπιαγωγούς ότι στην Τριφυλίας υπάρχουν 16 τέτοιες οινοποιητικές μονάδες, κάτι που δεν γνώριζαν.
Η προϊσταμένη του 2ου Νηπιαγωγείου Κυπαρισσίας, Δέσποινα Στυλιανού, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Με σύμμαχο τον καλό καιρό και την πεποίθηση ότι ”οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου” (έστω κι αν χρησιμοποιούμε μόνο την οσμή), γεμίσαμε βιώματα, μνήμες, εμπειρίες… Ευχαριστούμε για την άψογη φιλοξενία».