Επέκταση του αγωγού ύδρευσης στα Σωτηριάνικα και ένωση με τον αγωγό Αβίας

Επέκταση του αγωγού ύδρευσης στα  Σωτηριάνικα και ένωση με τον αγωγό Αβίας

Στην ανάθεση του έργου επέκτασης του αγωγού ύδρευσης στην Τοπική Κοινότητα Σωτηριανίκων προχώρησε με απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δυτικής Μάνης, παρά τις αντιρρήσεις του Τοπικού Συμβουλίου Αβίας.
Το έργο είχε συμπεριληφθεί στο τεχνικό πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό του Δήμου Δυτικής Μάνης και χρηματοδοτείται από ΣΑΤΑ παλαιοτέρων ετών.

Ανάθεση
Αντικείμενο του έργου είναι η επέκταση του αγωγού ύδρευσης Σωτηριανίκων, προκειμένου να ενωθεί με το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης Αβίας, το οποίο υδρεύεται από το Πήδημα και υπάρχει επάρκεια νερού.
Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής, με τον τρόπο αυτό μέρος του οικισμού Σωτηριανίκων και συγκεκριμένα ο οικισμός Κρίσκιος, που βρίσκεται σε χαμηλότερο υψόμετρο από την Αβία, θα υδρεύεται από την παροχή του Πηδήματος, με αποτέλεσμα να υπάρχει επάρκεια ύδατος και στα Σωτηριάνικα και στον Κρίσκιο, ειδικά τους θερινούς μήνες, οπότε υπάρχει μεγάλη ζήτηση και παρατηρούνται ελλείψεις.
Μάλιστα, σημειώνεται ότι ο λόγος που καθιστά αναγκαία αυτήν την παρέμβαση είναι το γεγονός ότι θα αποκατασταθούν οι συνθήκες ομαλής και επαρκούς υδροδότησης του οικισμού.

Δε θέλει η Αβία
Με το έργο, όμως, δε συμφωνεί το Τοπικό Συμβούλιο Αβίας, που έχει λάβει σχετική αρνητική απόφαση για την εκτέλεση. Παρά ταύτα, η Δημοτική Αρχή εκτίμησε ότι είναι ζωτικής σημασίας και πρέπει να γίνει, γιατί μόνο έτσι θα λυθεί το πρόβλημα ύδρευσης του οικισμού Κρίσκιος των Σωτηριανίκων κατά τους θερινούς μήνες.
Το έργο, με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, ανατέθηκε στην τεχνική εταιρεία κατασκευών «Τσερπές- Κωτσάκης- Παπαδέας Ο.Ε.» (ΑΝΕΛΙΞΗ Ο.Ε.), με έκπτωση 1%.
Β.Β.