Επίθεση Νίκα σε Σαμαρά με στόχους Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη

Επίθεση Νίκα σε Σαμαρά με στόχους Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη

«Καρφί» Νίκα στην κυβέρνηση Σαμαρά

Με στόχο (;) τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Ν.Δ.

Όταν δεν μπορείς να χτυπήσεις το… γάιδαρο, χτυπάς το σαμάρι, λέει ο λαός. Έτσι, ο δήμαρχος Παν. Νίκας, στην προσπάθειά του να παρέμβει στις εσωκομματικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Ν.Δ. για την ανάδειξη νέου προέδρου, θυμήθηκε την κυβέρνηση Σαμαρά. Κάνοντας ένα ακόμα βήμα, θα λέγαμε και τους υποψηφίους που φαίνεται να στηρίζει ή όχι ο πρώην πρωθυπουργός.
Από την άλλη πλευρά, είναι γνωστό ότι οι σχέσεις του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και του πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, είναι στο… κόκκινο.
Αυτό, όμως, δε μειώνει σε καμία περίπτωση την αξία όσων είπε ο πρώτος στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, σε μια αποστροφή της παρέμβασής του για την ανάγκη σύναψης του δανείου ύψους πέντε (5) εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να γίνουν διάφορα σημαντικά έργα στην Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή της.
Συγκεκριμένα, ο κ. Νίκας σχολίασε ότι η κυβέρνηση που υπήρχε το Δεκέμβριο του 2014 (Σαμαράς- Βενιζέλος) «δώρισε» στο «γαλάζιο» δήμαρχο Αμαρουσίου και σημερινό πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γ. Πατούλη, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου ο Δήμος του να πάψει να είναι παράδειγμα προς αποφυγή στη διαχείριση των οικονομικών του.
«Κι όμως, αυτή είναι η ελληνική Πολιτεία. Και όχι μόνο αυτό, αλλά δεν υπήρξε και καμία καταγγελία από κανέναν φορέα της Αυτοδιοίκησης ή κόμμα. Όσα ακούγονται, λοιπόν, για ίση αντιμετώπιση των Δήμων είναι λόγια του αέρα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Α.Π.