Εργαζόμενοι κατά της της ιδιωτικοποίησης του Βιολογικού της Καλαμάτας

Εργαζόμενοι κατά της της ιδιωτικοποίησης του Βιολογικού της Καλαμάτας

Έκλεισαν την είσοδο της ΔΕΥΑΚ το βράδυ της Τετάρτης

Π. Νίκας: Χωρίς προσλήψεις πρέπει να βρούμε εναλλακτικές λύσεις

Έκλεισαν την είσοδο των γραφείων της ΔΕΥΑΚ προχθές το βράδυ εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης που διαμαρτυρήθηκαν κατά της ιδιωτικοποίησης του Βιολογικού Καθαρισμού.
Οι εργαζόμενοι δεν άφησαν να περάσουν οι σύμβουλοι οι οποίοι επρόκειτο να συζητήσουν για την ανάθεση της συντήρησης και λειτουργίας του Βιολογικού σε ιδιωτική εταιρεία.
Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ είχε προσδιοριστεί για τις οκτώ το βράδυ. Νωρίτερα, όμως, συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του κτηρίου περίπου 30 εργαζόμενοι, οι οποίοι ύψωσαν και πανό κατά της ιδιωτικοποίησης.
Όταν άρχισαν να φτάνουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι εργαζόμενοι δεν τους άφησαν να μπουν στο κτήριο, ζητώντας την απόσυρση των θεμάτων για την ιδιωτικοποίηση του Βιολογικού Καθαρισμού από την ημερήσια διάταξη.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Γιάννης Καμβυσίδης, πήρε απόφαση για αναβολή της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου και αποχώρησε. Ωστόσο, επέστρεψε λίγο αργότερα και ανακοίνωσε στους εργαζομένους ότι η συνεδρίαση θα γίνει, αλλά θα ικανοποιηθεί το αίτημά τους για την απόσυρση των θεμάτων που αφορούν στην ιδιωτικοποίηση του Βιολογικού Καθαρισμού.
Το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ τάσσεται κατά της ιδιωτικοποίησης του Βιολογικού Καθαρισμού, τονίζοντας ότι ο ιδιώτης, μπροστά στην ανάγκη να επιτύχει κερδοφορία, θα εφαρμόσει μέτρα που ούτε τη σωστή λειτουργία της μονάδας θα εγγυώνται ούτε τα δικαιώματα των εργαζομένων θα καλύπτουν.
Σχολιάζοντας, χθες το μεσημέρι, ο δήμαρχος Π. Νίκας τα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ, σημείωσε ότι ο Δήμος Καλαμάτας δεν έχει καμία δυνατότητα να προβαίνει πλέον σε προσλήψεις.
Η πραγματικότητα, όμως, αυτή δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στον ίδιο να ψάξει εναλλακτικές λύσεις για την ομαλή λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού, ζήτημα ιδιαίτερα κρίσιμο για το περιβάλλον, αλλά και για την πόλη και τους κατοίκους της Καλαμάτας.
Κλείνοντας, δε, σχολίασε ότι τέτοιου είδους προβλήματα δε λύνονται με φωνές, αλλά με συνεννόηση…