Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα με φιλικό αλκοτέστ χθες και στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)

Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα με φιλικό αλκοτέστ χθες και στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)

Στον πεζόδρομο της Αμφείας βρέθηκαν χθες βράδυ εθελοντές, καταστηματάρχες του πεζόδρομου αλλά και άνδρες της Τροχαίας Καλαμάτας ώστε να πραγματοποιηθεί η δράση «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» που έγινε ταυτόχρονα σε μεγάλες πόλεις και νησιά της χώρας, αλλά και σε πολλές ακόμα  χώρες της Ευρώπης που διοργάνωσε για 9η συνεχόμενη χρονιά, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς.
Την εκδήλωση στην Καλαμάτα συντόνισε ο συγκοινωνιολόγος Παναγιώτης Παπαντωνίου που μαζί με τους υπόλοιπους εθελοντές όριζαν από τις παρέες που έρχονταν να διασκεδάσουν, τον “Οδηγό της παρέας”.
Ο οδηγός αφού αποδεχόταν τον τίτλο του, φορούσε ή έπαιρνε ένα βραχιολάκι και ήταν υποχρεωμένος να μην καταναλώσει αλκοόλ το βράδυ.
Όταν έφθανε η ώρα να αναχωρήσει από το νυχτερινό κέντρο, μπορούσε να κάνει εάν ήθελε ένα φιλικό αλκοτέστ, στο σημείο που ήταν οι εθελοντές.
Εάν πράγματι δεν είχε πιεί ο “Οδηγός της παρέας”, επιβραβευόταν με ένα αναμνηστικό δώρο, ενώ σε άλλη περίπτωση, οι εθελοντές τον συμβούλευαν να αφήσει το όχημα και να γυρίσει στο σπίτι του με ταξί ή να οδηγήσει κάποιος από την παρέα που δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ».