Στον πεζόδρομο της Αμφείας βρέθηκαν χθες βράδυ εθελοντές, καταστηματάρχες του πεζόδρομου αλλά και άνδρες της Τροχαίας Καλαμάτας ώστε να πραγματοποιηθεί η δράση «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» που έγινε ταυτόχρονα σε μεγάλες πόλεις και νησιά της χώρας, αλλά και σε πολλές ακόμα χώρες της Ευρώπης που διοργάνωσε για 9η συνεχόμενη χρονιά, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς.
Την εκδήλωση στην Καλαμάτα συντόνισε ο συγκοινωνιολόγος Παναγιώτης Παπαντωνίου που μαζί με τους υπόλοιπους εθελοντές όριζαν από τις παρέες που έρχονταν να διασκεδάσουν, τον “Οδηγό της παρέας”.
Ο οδηγός αφού αποδεχόταν τον τίτλο του, φορούσε ή έπαιρνε ένα βραχιολάκι και ήταν υποχρεωμένος να μην καταναλώσει αλκοόλ το βράδυ.
Όταν έφθανε η ώρα να αναχωρήσει από το νυχτερινό κέντρο, μπορούσε να κάνει εάν ήθελε ένα φιλικό αλκοτέστ, στο σημείο που ήταν οι εθελοντές.
Εάν πράγματι δεν είχε πιεί ο “Οδηγός της παρέας”, επιβραβευόταν με ένα αναμνηστικό δώρο, ενώ σε άλλη περίπτωση, οι εθελοντές τον συμβούλευαν να αφήσει το όχημα και να γυρίσει στο σπίτι του με ταξί ή να οδηγήσει κάποιος από την παρέα που δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ».
Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα με φιλικό αλκοτέστ χθες και στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)
Δείτε επίσης.
Σταυρούλα Αγρίου: “Δεν υποκύψαμε ποτέ σε απειλές και εκβιασμούς”
Πριν 94 χρόνια
Αλέξης Χαρίτσης: «710 χαμένες διδακτικές ώρες κάθε εβδομάδα στη Μεσσηνία»
Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Δικαίωσαν Δριμή και Παρασκευόπουλο για το πυροσβεστικό όχημα ( ; )
Βαρέα μέταλλα στα στραγγίδια της Μαραθόλακκας
Ενεργειακή αναβάθμιση του Πνευματικού Κέντρου με 1.050.000 ευρώ
Δ. Πτωχός από Βρυξέλλες: «Ισχυρές Περιφέρειες με περισσότερες ευκαιρίες για τους ανθρώπους τους»
Πετρέλαιο θέρμανσης: Εκκίνηση με 1,55 ευρώ το λίτρο, έως 1,60 ευρώ στην περιφέρεια
Τοπικά 16.10.2026, 18:30
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος
Τοπικά 16.10.2026, 15:58
Όρος για το Ζουμπούλειο και την Ηλέκτρα
Τοπικά 16.10.2026, 15:00
Κανείς δεν τους λυπάται…
Φόρτωση…










