Ηλεκτρονικό φακέλωμα για όλα τα έργα της Περιφέρειας

Ηλεκτρονικό φακέλωμα για όλα τα έργα της Περιφέρειας

Οποιοσδήποτε θα μπορεί να ενημερώνεται για τα στοιχεία και την εξέλιξή του
Ένα σημαντικό βήμα στην παρακολούθηση των έργων που υλοποιούνται αλλά και προγραμματίζονται στην Πελοπόννησο, ετοιμάζει η Περιφέρεια, με την εφαρμογή ηλεκτρονικού για κάθε ένα από αυτά.
Χθες στην Τρίπολη πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας, όπου συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες τεχνικών και οικονομικών διευθύνσεων καθώς και εκπρόσωποι από το Περιφερειακό Ταμείο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
 
Ηλεκτρονική διαχείριση
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η παρουσίαση προγράμματος παρακολούθησης έργων, για την ηλεκτρονική διαχείριση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου των έργων που υλοποιούνται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Με τη λειτουργία του προγράμματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας (Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων, Διευθύνσεις Οικονομικού) θα δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης της πορείας υλοποίησης  κάθε σταδίου των έργων, δηλαδή από την αρχική πρόταση για ένταξη του έργου για χρηματοδότηση μέχρι την ολοκλήρωση και αποπληρωμή του (ένταξη και προϋπολογισμός του έργου – ωριμότητα – διακήρυξη – δημοπράτηση – ενστάσεις – συμβασιοποίηση – χρονοδιάγραμμα – πληρωμές – παραλαβή).
 
Πρόσβαση σε όλους
Σε δήλωσή της στο «Θ.», η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, τόνισε:
«Με την εφαρμογή του προγράμματος παρακολούθησης των έργων δίνεται η δυνατότητα γνώσης ανά πάσα στιγμή της πορείας υλοποίησης των τεχνικών προγραμμάτων και των διαθεσίμων υπολοίπων, μέσω πλήθους εκτυπώσεων και θα ενημερώνεται  οποιοσδήποτε, ανά πάσα στιγμή, για τα έργα που υλοποιούνται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια αφού θα μπορούμε να δούμε το ποσό δημοπράτησης ενός έργου, το ποσό νομικών δεσμεύσεων, τις τυχόν ενστάσεις που υποβλήθηκαν κατά τις διαδικασίες, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και τις πληρωμές του.
Επίσης, θα γίνεται καταχώρηση δεικτών για την αποκόμιση στατιστικών δεδομένων, ώστε να γίνεται καλύτερος προγραμματισμός και αξιολόγηση των υπηρεσιών και των αναδόχων».

Της Βίκυς Βετουλάκη