Η αμφιδρόμηση της Β. Γεωργίου έργο πνοής για την Καλαμάτα σύμφωνα με τον Παναγιώτη Νίκα

Η αμφιδρόμηση της Β. Γεωργίου  έργο πνοής για την Καλαμάτα σύμφωνα με τον Παναγιώτη Νίκα

Μεγάλος αριθμός πολιτών, ο οποίος αντιδρά στην αμφιδρόμηση της Βασιλέως Γεωργίου, στο τμήμα από Αριστομένους έως Φαρών, είναι… τρελός ή, να το γράψουμε πιο σωστά, προκατειλημμένος με τη Δημοτική Αρχή. Κι αυτό, γιατί, σύμφωνα με το δήμαρχο Παν. Νίκα, όλα τα έργα γίνονται σωστά και είναι πετυχημένα! 
Αυτό απάντησε στην ερώτηση που κατέθεσε ο επικεφαλής της “Αλλαγής”, Θόδωρος Μπρεδήμας! Τόνισε, μάλιστα, ότι για το συγκεκριμένο έργο έχει γίνει δημόσια διαβούλευση, συζητήσεις επί συζητήσεων, ενώ υπάρχει και μελέτη από συγκοινωνιολόγο. 
Για το δήμαρχο, ένα έργο που κόστισε 14 εκατομμύρια ευρώ πρέπει να δίνει διέξοδο και στους επισκέπτες της πόλης που θα έρχονται από τον κόμβο Καρέλια, όταν ολοκληρωθεί ο περιμετρικός. 
Επίσης, θα διευκολύνει σημαντικά την έξοδο της πόλης ανατολικά, που γινόταν μέχρι σήμερα από τη Βασιλίσσης Όλγας, δρόμο εντελώς ακατάλληλο. «Καταλαβαίνω ότι κάποιοι ξεβολεύονται, αλλά δεν μπορούμε να ρίξουμε και το έργο στην… πυρά», τόνισε.
Επιπλέον, σχολίασε ότι η αμφιδρόμηση έχει περάσει από όλα τα απαραίτητα στάδια ελέγχων από τις αρμόδιες τοπικές και υπερτοπικές υπηρεσίες. 
Όταν, δε, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Δημητρούλιας ζήτησε το όνομα του μελετητή, ο κ. Νίκας έδωσε εντολή στους εντεταλμένους της Τεχνικής Υπηρεσίας να παρουσιάσουν άμεσα τη μελέτη, το κόστος της, αλλά και το γραφείο που ανέλαβε το έργο.
 
του Αντώνη Πετρόγιαννη