Η ανακύκλωση είχε χθες την… τιμητική της


Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκαν, προχθές, οι κ.κ. Παπασωτηρίου, Μακρίδης και Καραμανλής, στελέχη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, και συναντήθηκαν με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και στελέχη του Δήμου και κατόπιν με το δήμαρχο Π. Νίκα.
Τις συναντήσεις απασχόλησαν ζητήματα όπως η ανανέωση της σύμβασης μεταξύ Δήμου Καλαμάτας και ΕΕΑΑ, η ανανέωση του στόλου των απορριμματοφόρων ανακύκλωσης του Δήμου, η καταγραφή και αναβάθμιση των κάδων ανακύκλωσης στην Καλαμάτα, καθώς και η ενίσχυση της ανακύκλωσης με προσθήκη μικρών μπλε κάδων σε παραλίες και πλατείες.
Παράλληλα, χθες, ο Δήμος Καλαμάτας και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης διοργάνωσαν μια ψυχαγωγική και εκπαιδευτική δράση με περιβαλλοντική στόχευση, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.
Η ΕΕΑΑ υποστηρίζει την προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος Καλαμάτας στην κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης των μαθητών και των πολιτών για τα οφέλη της ανακύκλωσης συσκευασιών, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Περιβαλλοντικών Δράσεων. Έτσι, στον πεζόδρομο Αριστομένους, έναντι Δημαρχείου, από τις 9.30 το πρωί μέχρι τη 1.30 μετά το μεσημέρι, διεξήχθη η ψυχαγωγική – εκπαιδευτική δράση Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης, στο πλαίσιο της οποίας οι μαθήτριες και οι μαθητές συμμετείχαν σε παιχνίδια με περιβαλλοντική στόχευση.
Στο χώρο του Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης υπήρχε και περίπτερο του Δήμου Καλαμάτας, όπου προβάλλονταν όλα τα «ρεύματα» ανακύκλωσης, με έμφαση στο νέο «ρεύμα» της ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων.
Επίσης, στον ίδιο χώρο, από τις 17.00 έως τις 22.00, οι συνεργάτες της ΕΕΑΑ προέτρεπαν τους μαθητές και τους πολίτες να ελέγξουν τις γνώσεις τους στη λειτουργία της ανακύκλωσης συσκευασιών στον μπλε κάδο, ενώ όσοι μετείχαν στο κουίζ της ανακύκλωσης, είχαν τη δυνατότητα να κερδίσουν μικρά συμβολικά δώρα.
Α.Π.