Κέρδισε την πρόκριση στους «4» του κυπέλλου και Βορίλα, Τσιμικλή η Καλαμάτα


Σε ένα αρκετά μέτριο παιχνίδι, που είχε ωστόσο 4 γκολ, δύο δοκάρια και κάποιες ακόμη καλές επιθετικές στιγμές η Καλαμάτα ξεπέρασε στη Σπερχογεία το εμπόδιο της ομώνυμης ομάδας και πήρε την πρόκριση για τους «4» του κυπέλλου Μεσσηνίας. Παρά το τελικό 1-3, είχε κάποια αγχωτικά διαστήματα για τη Μαύρη Θύελλα, καθώς μάλιστα οι γηπεδούχοι που αγωνίζονται στην Α’ Τοπική, προηγήθηκαν στο 33’ με τον Κουλόπουλο και βρέθηκαν απειλητικά σε κάποιες περιπτώσεις απέναντι στον Γκαρμίρη.
Ωστόσο, η ομάδα της Καλαμάτας που παρατάχθηκε με μια «μεικτή» σύνθεση παικτών, οι οποίοι έχουν ρόλο βασικού μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και άλλων που δεν έχουν πολύ ή καθόλου χρόνο συμμετοχής, σήκωσε για μια ακόμη φορά το βάρος των προσδοκιών. Αρχικά ισοφάρισε στο 42’ με τον Βορίλα, πήρε προβάδισμα στο ξεκίνημα της επανάληψης με τον Μπινιχάκη, ενώ ο έμπειρος Κερμενίδης που ήταν η δεύτερη αλλαγή του Κώστα Κλάδη, «κλείδωσε» τη νίκη στο 84’ για τους «μελανόλευκους».
Εκτός από την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Μεσσηνίας η ομάδα της Καλαμάτας «κέρδισε» χθες και δύο παίκτες, αφού τόσο ο Βορίλας που είχε αποκτηθεί το τελευταίο διάστημα, όσο και ο Τσιμικλής ο οποίος ανακοινώθηκε τη Δευτέρα είχαν πολύ θετική παρουσία. Ο πρώτος άνοιξε μάλιστα το δρόμο της νίκης με το γκολ που σημείωσε, ενώ ο δεύτερος ήταν ιδιαίτερα δραστήριος, με τις περισσότερες δημιουργικές ενέργειες να περνούν από τα πόδια του.
Διαιτητές: Ψηλοπαναγιώτης (Τσίρμπας-Ρέκκας).

ΑΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ: Τσούλος, Κουμούτσος (86’ Μαλλικούρτης), Δωδέκατος, Κουρέας, Ντούζια, Γεωργαντάς (88’ Ντέρτζια), Κουλόπουλος, Χριστόπουλος (70’ Καραχάλιος), Παπανικολόπουλος, Σώκαλης, Δημητρίου.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γκαρμίρης, Μπινιχάκης, Καραλής, Λένγκα, Δούμουρας, Τσιμικλής, Αγγελόπουλος (77’ Νικολόπουλος), Κουντάνης, Παναγιωτόπουλος (46’ Αθανασόπουλος), Βορίλας (64’ Κερμενίδης), Γιακουμής.
 
 
Το φιλμ του αγώνα
2’ κεφαλιά του Δούμουρα στο δοκάρι
19’ δυνατό σουτ του Βορίλα από αριστερά έξω από την περιοχή, η μπάλα στη συμβολή των δοκών της εστίας του Τσούλου και στην επαναφορά νέου σουτ Τσιμικλή, έδιωξε σε κόρνερ πέφτοντας στη γωνία του ο τερματοφύλακας της Σπερχογείας
33’ από πάσα του Δημητρίου ο Κουλόπουλος επιχείρησε μια κάθετη διείσδυση, η μπάλα κόντραρε στον Γκαρμίρη, ο επιθετικός του ΑΟΣ ευνοήθηκε και με κεφάλι έστειλε τη μπάλα στην κενή εστία της Καλαμάτας
36’ διαγώνιο συρτό σουτ του Παναγιωτόπουλου, άουτ
42’ ο Βορίλας με διαγώνιο σουτ από αριστερά, ισοφάρισε για την Καλαμάτα σε 1-1
46’ από πάσα του Αγγελόπουλου, ο επερχόμενος Μπινιχάκης με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι……
70’ εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Κερμενίδη στον Αγγελόπουλο, ο οποίος πρόλαβε την έξοδο του Τσούλου, όμως το πλασέ του πέρασε σύριζα άουτ
72’ τις έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς Σπερχογείας ξεσήκωσε ένα μαρκάρισμα του Δούμουρα πάνω στον Κουλόπουλο μέσα στην περιοχή, θεωρώντας ότι ήταν αντικανονική ανατροπή, αλλά ο διαιτητής κ. Ψηλοπαναγιώτης έδειξε «παίζετε»
84’ ο Κερμενίδης με δυνατό σουτ από αριστερά μέσα στην περιοχή «κεραυνοβόλησε» για τρίτη φορά την εστία της Σπερχογείας, σφραγίζοντας την πρόκριση της Καλαμάτας
87’ ένα «φαρμακερό» φάουλ του Κουρέα από πολύ πλάγια δεξιά, πέρασε ανεκμετάλλευτο μόλις άουτ από την απέναντι πλευρά
 
 
Γ’ ΕΘΝΙΚΗ
Ο Μαρκαντωνάτος «σφυρίζει» Λουτράκι-Καλαμάτα
 
Με το κύπελλο να περνάει στην άκρη, αφού οι εντός έδρας αγώνες των ημιτελικών με τον Τσικλητήρα θα γίνουν 11/11 και 9/12, η Καλαμάτα δεν έχει καθόλου περιθώρια χαλάρωσης, αφού την Κυριακή υπάρχει ο δύσκολος αγώνας στο Λουτράκι, για την 3η «στροφή» της Γ’ Εθνικής.  Η προετοιμασία της τοπικής μας ομάδας θα συνεχιστεί με προπόνηση στο Στάδιο της Παραλίας σήμερα το απόγευμα και υπάρχει αγωνία για την κατάσταση των Κερμενίδη, Τσιμικλή, Παναγιωτόπουλου, οι οποίοι αντιμετώπισαν χθες κάποια προβλήματα τραυματισμών.
Τέλος, χθες έγιναν γνωστοί από την ΕΠΟ οι διαιτητές των προσεχών αγώνων του 3ου Ομίλου. Το ματς της Καλαμάτας στο Λουτράκι θα «σφυρίξει» ο Μαρκαντωνάτος, με βοηθούς τους Λάττα-Ασημακόπουλο, από την Ηλεία, και παρατηρητή τον Δημοβασίλη (Αθηνών).