Καταγγέλλουν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που εξουθενώνει την αγροτική τάξη οι αγρότες

Καταγγέλλουν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που εξουθενώνει την αγροτική τάξη  οι αγρότες

Οι αγρότες των Γαργαλιάνων επιτίθενται με σφοδρότητα στην κυβέρνηση για το πολυνομοσχέδιο και καταγγέλλουν την ψήφισή του. Το βράδυ της Πέμπτης, στη Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων, συγκεντρώθηκαν αγρότες από την περιοχή σε Γενική Συνέλευση, για να συζητήσουν την επαναδραστηριοποίηση του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, καθώς και τα φορολογικά μέτρα σε βάρος τους και σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας που επιβάλλονται με το πολυνομοσχέδιο.
Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, η φορολόγηση με 13% από το πρώτο ευρώ και η σταδιακή αύξηση του συντελεστή στο 26% μέχρι το 2017, ο διπλασιασμός της προκαταβολής φόρου στο 55%, η αύξηση του Φ.Π.Α. στο 23% για όλα τα καλλιεργητικά μέσα, εφόδια και υπηρεσίες, η κατάργηση της επιστροφής φόρου στο πετρέλαιο, όπως τονίστηκε, εξουθενώνει τον αγροτικό κόσμο, οδηγεί σε εγκατάλειψη της γης, τσακίζει την παραγωγή και αφανίζει την Ελληνική οικογένεια της περιφέρειας. «Έπειτα από τη Γενική Συνέλευση, το Σώμα εξουσιοδότησε την Διοικούσα Επιτροπή να καταγγείλει σε όλους: φορείς, μέσα, πολιτική εξουσία, βουλευτές κλπ, την ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων του νομοσχεδίου που εξουθενώνει την Αγροτική Τάξη και διαλύει κάθε κοινωνικό ιστό της χώρας και οδηγεί την ελληνική οικογένεια στον αφανισμό της. Γι’ αυτό το λόγο, καλούμε όλους τους Βουλευτές Μεσσηνίας, που και εμείς ψηφίσαμε για να βρίσκονται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, να μην ψηφίσουν τα απεχθή μέτρα του πολυνομοσχεδίου που τα επιβάλει το Μνημόνιο και ιδίως τις διατάξεις για το φορολογικό και ασφαλιστικό. Σε αντίθετη περίπτωση, θα μας βρουν απέναντί τους. Περιμένουμε τη θετική απάντησή σας. Η μη απάντησή σας θα θεωρηθεί ως άρνηση στο αίτημά μας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση – ψήφισμα.
Την Τρίτη θα διεξαχθεί νέα Γενική Συνέλευση, προκειμένου οι αγρότες να συζητήσουν τις νεότερες εξελίξεις και να συντονίσουν δράσεις και δυναμικές αντιδράσεις με κινητοποιήσεις.