Μια πραγματική γιορτή πολιτισμού και εξωστρέφειας για την Καλαμάτα

Μια πραγματική γιορτή πολιτισμού και εξωστρέφειας για την Καλαμάτα

Με τις καλύτερες εντυπώσεις ξεκίνησε το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας… Αρκετά οργανωμένη, σεμνή τελετή στην κεντρική πλατεία και αργότερα στην κατάμεστη Τέντα.

 


*Τέτοιες εκδηλώσεις πραγματικά βοηθούν, όχι μόνο γιατί χιλιάδες επισκέπτες βρίσκονται σε μια «νεκρή» εποχή στην πόλη μας, αλλά κυρίως γιατί αυτοί μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της Καλαμάτας στα πέρατα της γης.

*Ιδιαίτερα εκδηλωτικές ήταν οι χορωδίες από το Ισραήλ-λάτρεις, άλλωστε, της ελληνικής μουσικής- το έριξαν στο χορό στη συνέχεια στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας παρέα με τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.
 
*Κατά την παρέλαση οι χορωδίες από την Κέρκυρα γέμισαν με μελωδίες τους δρόμους στο διάβα τους, δικαιώνοντας έτσι τη φήμη που συνδέει τα Επτάνησα με το τραγούδι!

*Την παράσταση έκλεψε στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας η «δική μας» Μαρία Κρασσοπούλου, που με την εκπληκτική φωνή της συνόδευσε τη Δημοτική Φιλαρμονική της Καλαμάτας και έκανε αρκετούς συμπολίτες μας να αναρωτιούνται γι’ αυτή.
 
*Μοναδικό μελανό σημείο της διοργάνωσης… ότι για ακόμα μια φορά η παραλία της Καλαμάτας απουσιάζει από οποιαδήποτε εκδήλωση…

*Ας ελπίσουμε η συνέχεια στο Φεστιβάλ να είναι όμοια με την πρεμιέρα. Η φετινή πρώτη προσπάθεια πρέπει να αγκαλιαστεί και ο κόσμος να γεμίσει τις αίθουσες όπου θα γίνει ο διαγωνισμός. Ελπίζουμε να είναι μια γιορτή που θα καθιερωθεί για την πόλη και θα γίνεται όλο και καλύτερη.
Κ. Γαζ.