Νέα παρέμβαση για το κτήριο του Πολυκλαδικού από τη Δημοτική Αρχή

Νέα παρέμβαση για το κτήριο του Πολυκλαδικού  από τη Δημοτική Αρχή

Σε δηλώσεις του, τις προηγούμενες ημέρες, ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, τόνισε, με αφορμή και την κατάληψη, ότι “το κτήριο του πρώην Πολυκλαδικού είναι ένα άρρωστο κτήριο, ένα κτήριο στο οποίο τα μαθήματα γίνονται με τρόπο προβληματικό και, βεβαίως, η αποκατάσταση του κτηρίου αυτού (…) χρειάζεται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ». Για το λόγο αυτό ο κ. Νίκας σε εκ νέου αποστολή εγγράφου και θα μεταβεί και πάλι στην Αθήνα, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της εργολαβίας. Στο έγγραφο που απέστειλε, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
«Συνεχείς είναι οι παρεμβάσεις εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας, για την ανάγκη εκτεταμένων επισκευών, με πλέον πρόσφατη εκείνη εκ μέρους μας προς τον κ. Δημήτριο Χασάπη, τότε και νυν Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, στο Δημαρχείο Καλαμάτας, τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015.
Κατά καιρούς, έχουν πραγματοποιηθεί συσκέψεις, ενώ η Κτηριακές Υποδομές ΑΕ (πρώην ΟΣΚ) έχει δεχθεί, διά του τότε Αντιπροέδρου της Ανδρέα Αθανασόπουλου (επίσκεψή του στις 18 Ιουλίου 2014), να αναλάβει τη δημοπράτηση ως δικού της έργου των παρεμβάσεων, αξίας περί τις 500.000 ευρώ, που είναι αναγκαίες.
Μάλιστα, έχει διενεργηθεί και αυτοψία (στις 5/9/2014) από μηχανικό της Κτηριακές Υποδομές ΑΕ και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, στο κτήριο του πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου, κατά την οποία διαπιστώθηκαν τα υφιστάμενα σοβαρά προβλήματα, ιδίως στο κλειστό γυμναστήριο αλλά και σε άλλους χώρους.
Ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, αλλά και η στέγη, όπου απαιτούνται εκτεταμένες εργασίες υγρομόνωσης.
Ο Δήμος Καλαμάτας προβαίνει, ετησίως, σε παρεμβάσεις συντήρησης, που αποτελούν οπωσδήποτε λύσεις εμβαλωματικές, χάρη στις οποίες συνεχίζεται η λειτουργία των σχολείων του συγκροτήματος.
Ασχέτως, δε, της καταλήψεως που πραγματοποίησαν πρόσφατα στο τέως Πολυκλαδικό οι μαθητές και των αιτημάτων που προέβαλαν, είναι αληθές ότι το κτήριο αυτό νοσεί βαρύτατα και είναι αδήριτη και άμεση η ανάγκη επισκευών, όπως προαναφέρθηκε.
Παρακαλούμε, λοιπόν, να ενταχθούν άμεσα στο πρόγραμμα έργων της Κτηριακές Υποδομές ΑΕ οι επισκευές στο κτήριο του πρώην Πολυκλαδικού, καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές μελέτες και να δημοπρατηθεί το αναγκαίο έργο, ώστε να πάψει η περαιτέρω λειτουργική και δομική απαξίωση του κτηρίου, αλλά και να βελτιωθούν οι συνθήκες της διαδικασίας μάθησης».