Ξεκινά η 3η φάση του Credits4Health σε Καλαμάτα και Δήμο Πύλου-Νέστορος

Ξεκινά η 3η φάση του Credits4Health σε Καλαμάτα και Δήμο Πύλου-Νέστορος

Μετά την ολοκλήρωση των δύο πρώτων φάσεων της μελέτης σε 900 άτομα, στο τρίτο και τελευταίο στάδιο του προγράμματος Credits4Health θα συμμετάσχουν 2.100 Ευρωπαίοι πολίτες. Τα 3.000 άτομα που έχουν επιλεγεί συνολικά προέρχονται από 4 γεωγραφικές ζώνες: τη Φλωρεντία και το Σαλέντο (Ταράντο, Μπρίντιζι και Λέτσε) στην Ιταλία, την ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας και του Δήμου Πύλου-Νέστορος στην Ελλάδα και την Τζιρόνα στην Ισπανία.
Το Credits4Health, ένα πρόγραμμα κοινωνικής καινοτομίας χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στοχεύει στην πειραματική μελέτη ενός απλού και αποτελεσματικού συστήματος πρόληψης που αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες, με στόχο να καταστεί, μακροπρόθεσμα, βιώσιμο και με δυνατότητα εφαρμογής σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Αποσκοπεί δε στη βελτίωση του τρόπου ζωής του ατόμου μέσα από τη σωστή σωματική δραστηριότητα, μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή και τη συμμετοχή σε μια δραστήρια κοινωνική ζωή. Όλα αυτά καθίστανται εφικτά μέσω ενός καινοτόμου συστήματος κινήτρων και εξατομικευμένων διαδρομών βασισμένου σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα, σχεδιασμένη από ιατρούς, ψυχολόγους, διατροφολόγους, επιστήμονες ειδικούς σε θέματα κινησιολογίας, ιατρικής δεοντολογίας και τεχνικούς της πληροφορίας.
Οποιοδήποτε, δε, άτομο ηλικίας από 18 έως 65 ετών κατοικεί στις παραπάνω 4 ζώνες μπορεί να εγγραφεί μέσω του ιστότοπου www.credits4health.gr και να συμμετέχει. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν, ύστερα από μια προγραμματισμένη συνάντηση, έναν προσωπικό ανιχνευτή σωματικής δραστηριότητας (activity tracker) που θα τους επιτρέπει να παρακολουθούν τη σωματική τους δραστηριότητα, υποστηριζόμενοι από ειδικούς μέσω μιας ψηφιακής πλατφόρμας αλλά και με τη βοήθεια κινήτρων, και να αποκτήσουν έναν πιο υγιή τρόπο ζωής.
Όπως δηλώνει σχετικά η καθηγήτρια Αντωνία Τριχοπούλου, πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας, που είναι υπεύθυνο για τον συντονισμό του προγράμματος στην Ελλάδα: «Το πρωτοποριακό πρόγραμμα C4H, το οποίο ξεκίνησε από την περιοχή της Πύλου και επεκτάθηκε και στην Καλαμάτα, στοχεύει να δώσει στον καθένα μας την ευκαιρία να δρα άμεσα για την προαγωγή της υγείας του και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του, με τη συνδρομή πάντα του κοινωνικού περίγυρου».
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο credits4health.gr.