Οι μαθητές της Μεσσηνίας γιόρτασαν τη 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού


Αφιερωμένη στον αθλητισμό ήταν η Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, με αφορμή την θεσμοθέτηση από πέρυσι της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού. Με την καθοδήγηση, δασκάλων, γυμναστών και καθηγητών οι μαθητές όλης της Μεσσηνίας πέρασαν ένα δραστήριο πρωινό, δοκιμάζοντας διάφορα αθλήματα δημοφιλή ή λιγότερο διαδεδομένα, εντός του σχολείου τους ή επισκεπτόμενοι στάδια γήπεδα και κολυμβητήρια, παρακολούθησαν ντοκυμανταίρ και ενημερωτικές ομιλίες και συμμετείχαν σε διάφορες δράσεις.

Στο Δημοτικό Εύας
Ιδιαίτερα πανηγυρικό χαρακτήρα έλαβε στο ΔΣ Εύας του Δήμου Μεσσήνης ο εορτασμός της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού. Κατά την πρωινή προσευχή ο Διευθυντής του Σχολείου μίλησε στα παιδιά για τις αξίες του Αθλητισμού και τα οφέλη που προκύπτουν από την τακτική επίδοση σ’ αυτόν, ενώ αμέσως μετά έγινε προβολή βίντεο με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ακολούθως, διεξήχθησαν αθλήματα όπως επιτραπέζιο τένις (πιγκ-πογκ), μπάσκετ, και σκυταλοδρομίες με την ενθουσιώδη συμμετοχή των μαθητών όλων των τάξεων. Τέλος, το σχολείο μετέβη στο γήπεδο της Εύας, όπου διοργανώθηκαν αγώνες ποδοσφαίρου.
Επίσης, υπό την επίβλεψη και επιμέλεια των εκπαιδευτικών, φιλοτεχνήθηκαν σε συγκεκριμένα σημεία του σχολικού κτιρίου και σε σύνδεση του Αθλητισμού με την παγκόσμια ειρήνη παραστάσεις με αθλητική θεματολογία.
Ιδιαίτερη επιτυχία είχε και το τουρνουά σκάκι που διεξήχθη με αφορμή τον εορτασμό της αθλητικής ημέρας. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη, όπως και ο ενθουσιασμός των νεαρών σκακιστών, νικήτρια δε αναδείχθηκε η μαθήτρια της Δ’ τάξης Παντελοπούλου Ελεάννα. Τη 2η και 3η θέση κατέκτησαν οι μαθητές της Στ’ τάξης Παπαδόπουλος Νίκος και Παναγιωτόπουλος Μιχάλης αντίστοιχα.

Με την έμπνευση του Ολυμπιονίκη Τσικλητήρα στην Πύλο

Με πλούσιες δραστηριότητες και τιμές στη μνήμη του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα γιόρτασαν οι μαθητές του Γυμνασίου Πύλου την Ημέρα Αθλητισμού, συμμετέχοντας ή γνωρίζοντας αθλήματα όπως:
Καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, ποδόσφαιρο, αγώνες δρόμου, ακοντισμό, άλμα εις ύψος, επιτραπέζια αντισφαίριση, ενόργανη γυμναστική, γκολφ, τάε κβον ντο, αντισφαίριση, αλλά και γκόλμπολ (παραολυμπιακό άθλημα για τυφλούς). Ανάμεσα σε άλλα πραγματοποιήθηκε λαμπαδηδρομία, μέχρι το σπίτι του Τσικλητήρα, όπου τους μαθητές υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου.

Πόλο για τους μαθητές του 1ου Λυκείου Καλαμάτας

Μεταξύ άλλων, οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας, βρέθηκαν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, όπου μυήθηκαν στα μυστικά του πόλο (υδατοσφαίριση) από τους προπονητές του ΝΟΚ, Στάθη Μπακολιά και Αλέξανδρο Ντι Μπενεντέτο.