Ολέθρια μυωπία…

Ολέθρια μυωπία…

Κάλεσμα στους δημοκρατικούς κατοίκους της Καλαμάτας να υποστηρίξουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμμετέχοντας σε συγκέντρωση και πορεία που διοργανώνεται σήμερα, υπέρ των μεταναστών και προσφύγων, απευθύνει η Αντιφασιστική Κίνηση.  
Επίσης σήμερα διοργανώνεται συγκέντρωση και πορεία «πορεία μνήμης» για τους Μανώλη Καπελώνη και Γιώργο Φουντούλη (σ.σ. μέλη της Χρυσής Αυγής).  Η ώρα διεξαγωγής των δύο συγκεντρώσεων είναι πολύ κοντά, τόσο που πολλοί εκτιμούν ότι θα υπάρξουν επεισόδια.  
Δυο λόγια για τα… σημερινά. 
«Μια γνώμη δεν είναι ποτέ έγκλημα», υπενθυμίζει ο Ραούλ Βανεγκέμ. Αντίθετα, η απαγόρευση προσδίδει φωτοστέφανο ήρωα και κυνηγημένου στους στυγερούς θύτες, όπως θα συμβεί με τους διάφορους χιτλερίσκους.  
Και δεύτερον, διότι ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται με τα ίδια του τα όπλα, δηλαδή τις απαγορεύσεις και την ολοκληρωτική λογική. 
Όσοι εισηγούνται τη συνταγή αυτή, πληγώνουν καίρια τον πυρήνα της Δημοκρατίας, την οποία κατά τα άλλα υπερασπίζονται. Και διευκολύνουν τα μάλα την περαιτέρω ανάπτυξη φαιών φαινομένων και μορφωμάτων.  
Συμπέρασμα. Η συγκέντρωση των… εθνικιστών πρέπει να γίνει χωρίς κανένα παρατράγουδο. 
Α.Π.