Ο Μανώλης Ισχάκης εξηγεί στο «Θάρρος» πώς «θα πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας»

Ο Μανώλης Ισχάκης εξηγεί στο «Θάρρος»  πώς «θα πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας»

Το πρώτο Βιωματικό Σεμινάριο NLP θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα αύριο Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Φαραί, από τον εισηγητή και NLP Life Coach, Μανώλη Ισχάκη, με θεματικό τίτλο «Πώς να πάρεις τον έλεγχο της ζωής στα χέρια σου».
Ο Μανώλης Ισχάκης έχει πιστοποιηθεί από το American board of NLΡ και την INLPTA ως Master Practitioner of NLP, Time Line Therapy και Υπνοθεραπείας, ενώ από την Think ως Advanced Practitioner Of Theta healing, manifesting & abundance, intuitive anatomy, global relationship, DNA 3. Επίσης, είναι practitioner κβαντικής θεραπείας.
Το «Θάρρος» επικοινώνησε μαζί του και ο ίδιος μας μίλησε για το σεμινάριο της Καλαμάτας, το οποίο έχει ως σκοπό να δημιουργήσει μια πόλη με ευτυχισμένους ανθρώπους…

του Κώστα Γαζούλη

-Με απλά λόγια τι είναι η μέθοδος NLP life coatching;
NLP life coatching είναι ο τρόπος μέσα από τον οποίο μπορούμε να επαναπρογραμματίσουμε το μυαλό μας για να μπορούμε να φέρνουμε πάντα τα αποτελέσματα που θέλουμε και αξίζουμε.

-Ποιο ήταν το δικό σου έναυσμα που σε έκανε να ασχοληθείς με αυτή τη μέθοδο… και στη συνέχεια να γίνεις ένας Life Coatch;
Όλα ξεκίνησαν από πολύ μικρή ηλικία, όταν αναζητούσα τρόπους για εμένα να αφήσω πίσω μου το θυμό και τη θλίψη. Ήμουν ένας πάρα πολύ θυμωμένος άνθρωπος και κάποια στιγμή το μόνο που κατάφερα στη ζωή μου ήταν να μείνω χωρίς φίλους, χωρίς χρήματα και χωρίς ελπίδα για το μέλλον… Τότε άρχισα να ψάχνομαι, ακολούθησα διάφορες μεθόδους και κάποια στιγμή, ίσως αυτό που λένε και οι Κινέζοι «Όταν ο μαθητής είναι έτοιμος, παρουσιάζεται και ο δάσκαλος», συνάντησα μπροστά μου το NLP.
Μέσα από το NLP σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τακτοποιήθηκαν τα πράγματα μέσα στο μυαλό μου. Δε βρήκα μόνο τη δύναμη να κάνω πράγματα και να προχωρήσω στη ζωή μου, αλλά πήρα τη γνώση και τη στρατηγική για να πετυχαίνω τους στόχους που θέλω. Έτσι, μέσα από αυτή τη διαδικασία είδα τη δυναμική που κρύβουμε μέσα μας οι άνθρωποι και εμπνεύστηκα για να μοιραστώ αυτή τη γνώση και με άλλους ανθρώπους.

-Πόσο εύκολο είναι, στα χρόνια της κρίσης, που ο κόσμος αντιμετωπίζει εκατοντάδες προβλήματα, οι άνθρωποι να βρουν την ψυχική τους ηρεμία;
Υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στο ποια είναι η κατάσταση και πώς αντιλαμβάνομαι εγώ αυτή την κατάσταση. Το σίγουρο είναι ότι, αν την αντιληφθώ με έναν τρόπο αποδυναμωτικό, δε θα βοηθήσω τον εαυτό μου ούτε το μέλλον μου. Θέλω να πω ότι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το πού θα εστιάσουμε σε μια συγκεκριμένη κατάσταση, έτσι ώστε να μπορούμε να μάθουμε και να προχωρήσουμε την επόμενη ημέρα, την επόμενη ώρα, το επόμενο λεπτό, πιο δυνατοί και πιο σοφοί.

-Το μότο της εκδήλωσης της Καλαμάτας είναι «Παίρνω τη ζωή μου στα χέρια μου». Είναι τόσο απλό όσο ακούγεται;
Ναι… είναι μιαν απόφαση. Ως παράδειγμα μπορώ να πω το εξής: «Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που όταν συμβαίνει κάτι πολύ δυνατό, όπως π.χ. να φτάσουν στο νοσοκομείο και στην εντατική…, βγαίνοντας από εκεί βλέπουν τη ζωή με άλλο μάτι… Τι θέλω να πω με αυτό το παράδειγμα; Όταν συμβεί ένα γεγονός συγκεκριμένο, διαφορετικό για τον κάθε άνθρωπο αλλά συγκεκριμένο, πολλές φορές λέμε «Οκ, ως εδώ, τώρα εγώ θα είμαι αλλιώς». Άρα, ως μηχανισμός μέσα μας υπάρχει ότι εγώ μπορώ εδώ και τώρα να αλλάξω. Το ζήτημα, λοιπόν, μέσα από τη γνώση που θα πάρουμε σε αυτό το σεμινάριο, είναι να μη χρειαστεί να φθάσουμε στον πάτο ή σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για τη ζωή μας για να αλλάξουμε, αλλά να πάρουμε τη γνώση και να το κάνουμε τώρα συνειδητά.

-Σε ποιους απευθύνεται κατά κύριο λόγο το σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στην Καλαμάτα;
Απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους οι οποίοι θέλουν κάτι διαφορετικό στη ζωή τους. Να το κάνω λίγο συγκεκριμένο… Πολλές φορές οι άνθρωποι έχουμε συμπεριφορές που δε θέλουμε, π.χ. «Θυμώνουμε, καπνίζουμε, τρώμε παραπάνω, φοβόμαστε’. Αν, λοιπόν, κάποιος θέλει να αλλάξει μη επιθυμητές συμπεριφορές, αν επιθυμεί να απελευθερωθεί από κάποια συναισθηματικά μοτίβο τα οποία δε θέλει και δεν εξυπηρετεί, τότε αυτό το σεμινάριο είναι ειδικά γι’ αυτόν τον άνθρωπο.

*Μέρος των εσόδων του σεμιναρίου θα διατεθεί για την ενίσχυση του παιδότοπου της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, μια μικρή συνεισφορά για να είναι η περίθαλψή τους όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη και ευχάριστη. Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 211 800 9496, 6985034434.