Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Βασίλη Οικονομόπουλου

Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Βασίλη Οικονομόπουλου

Παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε χθες το μεσημέρι στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία και έγινε η ταφή του τέως δημοτικού συμβούλου Καλαμάτας και προέδρου της ΔΕΥΑΚ, Βασίλη Οικονομόπουλου. Μεταξύ των πολλών επωνύμων, στην κηδεία παρέστησαν ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Οικονομάκου, η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου, με την οποία συνεργάστηκαν ως συνυποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία το 2004, και εργαζόμενοι από το Δήμο Καλαμάτας με τους οποίους συνεργάστηκε ο αείμνηστος Βασίλης Οικονομόπουλος.
Στεφάνια κατατέθηκαν τόσο από το Δήμο όσο και από τη ΔΕΥΑΚ. Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό ότι τη σορό του εκλιπόντος μετέφεραν εργαζόμενοι στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.
Ο Βασίλης Οικονομόπουλος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Κυριακή στην ηλικία των 55 ετών. Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1960 στην Καλαμάτα. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο ΕΜΠ και στη συνέχεια Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διατέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος και στη συνέχεια πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολιτικών Μηχανικών (ECCE) από το 2008 έως το 2010. Ήταν μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ από το 1987, της οποίας διατέλεσε α’ αντιπρόεδρος (1997-2000).
Επίσης, είχε εκλεγεί πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών των Μεταφορών της Διεθνούς Ένωση των Δημόσιων Συγκοινωνιών (UITP), που αποτελεί κορυφαίο θεσμικό φορέα διεθνώς.
Το 2001 ορίστηκε διευθύνων σύμβουλος στην ΑΜΕΛ (εταιρεία λειτουργίας του μετρό), τα ηνία της οποίας διατήρησε ως το 2004, με πρόεδρο τον Λεωνίδα Κίκηρα της Αττικό Μετρό, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή.
Παράλληλα, ο Βασίλης Οικονομόπουλος διετέλεσε πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ από το 2003 έως το 2006 και ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία το 2004.
Α.Π.


«Η απώλεια του Β. Οικονομόπουλου
αφήνει τεράστιο κενό στον τόπο μας»

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για το θάνατο του Βασίλη Οικονομόπουλου εξέδωσε η θεματική αντιπεριφερειαρχης Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου.
Όπως αναφέρει: «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον απροσδόκητο χαμό του καλού φίλου και συμπολίτη μου Βασίλη Οικονομόπουλου.
Ο Βασίλης Οικονομόπουλος ξεχώρισε για την επιστημονική του κατάρτιση, αλλά και το ήθος του σε όλες τις θέσεις ευθύνης που υπηρέτησε. Η τραγική του απώλεια αφήνει τεράστιο κενό στον τόπο μας.
Θέλω να μεταφέρω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και σε όλους τους οικείους του».

 


Η απώλεια του Β. Οικονομόπουλου 

αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό

Τα συλλυπητήριά του εκφράζει το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας για το θάνατο του Βασίλη Οικονομόπουλου:
«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του Βασίλη Οικονομόπουλου. Με το ήθος του, τις τεκμηριωμένες επιστημονικά θέσεις του και τη συμμετοχή του σε θέσεις ευθύνης (πρόεδρος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολιτικών Μηχανικών, πρόεδρος Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος, α΄ αντιπρόεδρος ΤΕΕ, πρόεδρος Επιτροπής Οικονομικών των Μεταφορών της Διεθνούς Ένωσης των Δημοσίων Συγκοινωνιών, διευθύνων σύμβουλος ΑΜΕΛ -εταιρεία λειτουργίας Μετρό, πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Άρδευσης Καλαμάτας, υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας) αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένειά του και τη χώρα.
Το πλούσιο έργο του προσέδωσε αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο και προσφέρει το είδος του παραδείγματος που έχει ανάγκη η κοινωνία μας.
Στην οικογένεια του εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια».