Πλημύρισε από χαμόγελα και μελωδίες η πλατεία της Καλαμάτας (φωτογραφίες και βίντεο)

Πλημύρισε από χαμόγελα και μελωδίες η πλατεία της Καλαμάτας (φωτογραφίες και βίντεο)

Η Καλαμάτα υποδέχθηκε σήμερα τους 1500 χορωδούς που έχουν φθάσει στην πόλη μας για το Διεθνή Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών.
Η έναρξη περιελάμβανε παρέλαση των χορωδιών από το Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής μέχρι την κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου. Εκεί θα διεξήχθη εκδήλωση καλωσορίσματος με μουσικό πρόγραμμα.
Στη συνέχεια, στις 21.00, η Καλαμάτα θα έχει την ευκαιρία να δείξει στους φιλοξενούμενους τον τόπο και τον πολιτισμό μας, στην Τέντα, όπου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία έναρξης. Στη συναυλία αυτή θα τραγουδήσουν και ξένες χορωδίες, ενώ προβλέπεται επισκέπτες και οικοδεσπότες να τραγουδήσουν μαζί!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ώρα 21.00, η Καλαμάτα θα έχει την ευκαιρία να δείξει στους φιλοξενούμενους τον τόπο και τον πολιτισμό μας, στην Τέντα, όπου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία έναρξης. Στη συναυλία αυτή θα τραγουδήσουν και ξένες χορωδίες, ενώ προβλέπεται επισκέπτες και οικοδεσπότες να τραγουδήσουν και μαζί!
Θα ακολουθήσει ο διαγωνισμός, στο Μέγαρο Χορού και στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Καλαμάτας, πλαισιωμένος από Συναυλίες Φιλίας, στις οποίες θα τραγουδούν ελληνικές και ξένες χορωδίες, καθώς και από δύο συναυλίες gala, στο Μέγαρο Χορού, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στις 22.00 και την Παρασκευή 16 του μήνα, στον ίδιο χώρο, την ίδια ώρα (οι δύο συναυλίες gala θα έχουν εισιτήριο). Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε πως η προπώληση θα ξεκινήσει την προσεχή Τετάρτη και κάλεσε το κοινό να εξασφαλίσει έγκαιρα εισιτήριο, καθώς το ενδιαφέρον είναι μεγάλο. Είπε, ακόμη, ότι στις εκδηλώσεις θα περιλαμβάνονται και αυτοσχεδιασμοί, καθώς πολλές χορωδίες θέλουν να βγουν στους δρόμους και να τραγουδήσουν.
Το πρωί του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, σε συνεννόηση με το Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, θα διεξαχθεί το κομμάτι του διαγωνισμού που είναι αφιερωμένο στη θρησκευτική μουσική.
Και το βράδυ, στις 21.00, στην Τέντα, θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης και βραβεύσεων.

 

https://youtu.be/JsjpB-0aNlI

https://youtu.be/Z3T3Rp9qC0E

https://youtu.be/FZGHfFUUcAQ

https://youtu.be/wepEJm8E_ug

https://youtu.be/3kwNKIG762E

https://youtu.be/mRrgBkBCBtA