Πρωθυπουργικές αποκαλύψεις…

Πρωθυπουργικές αποκαλύψεις…

Όπως διαβάσαμε στον χθεσινό ΒΗΜΑτοδότη το ταξίδι ης επιστροφής του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είχε και αρκετές ειδήσεις, μια και όπως φαίνεται δεν είχε διάθεση για ύπνο.
Έτσι, τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και οι συνεργάτες του θυμήθηκαν το τελευταίο γεύμα που είχαν με τους ομογενείς και την «απρέπεια» (έτσι ακριβώς τη χαρακτήρισαν) της Γιάννας Αγγελοπούλου.
Ως εκείνη την ώρα οι σχέσεις Τσίπρα – Γιάννας εξελίσσονταν ομαλά αλλά, όπως αποδείχθηκε, χάλασαν την τελευταία στιγμή. Εμαθα ότι καθόλου δεν άρεσε στον κ. Τσίπρα η επισήμανση της κυρίας Αγγελοπούλου ενώπιον ομογενών και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου ότι με δική της παρέμβαση προσκλήθηκε ο Πρωθυπουργός στο δείπνο. Της ξέφυγε; Το είπε επίτηδες; Κανείς μέσα στο αεροπλάνο δεν μπορούσε να δώσει εξήγηση, αλλά ήταν φανερό ότι αυτό ενόχλησε σφόδρα τον κ. Τσίπρα.
Επίσης έγινε γνωστό ότι ο κ. Τσίπρας έβγαλε εκατοντάδες selfies στο δρόμο με Ελληνοαμερικανούς, με Αμερικανούς, με πολλά κορίτσια και με… Κινέζους. Οι Κινέζοι φάνηκαν να είχαν ιδιαίτερη προτίμηση στον έλληνα πρωθυπουργό και όπου τον συναντούσαν ζητούσαν να φωτογραφηθούν μαζί του.
Ότι κανείς δεν πρόλαβε να κάνει ψώνια. Μάλιστα έμαθα ότι η κυρία Γεροβασίλη ήθελε να πάρει κάτι για τα παιδιά της αλλά ήταν τόσο φορτωμένο το πρόγραμμα που δεν πρόλαβε. Ότι ο Αρχιεπίσκοπος δώρισε στον κ. Τσίπρα ένα αντίγραφο συνθήκης με ένα μελανοδοχείο και πολλά άλλα.
Το καλύτερο είναι στο τέλος. Οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού τού χορήγησαν νυχτερινή άδεια. Μια νύχτα στη Νέα Υόρκη με την Μπέτυ. Έτσι το ζεύγος «απέδρασε» (με διακριτική συνοδεία της φρουράς) σε ένα μπαράκι στο Μανχάταν όπου απόλαυσαν live τζαζ μουσική αλλά και country τραγούδια.
Α.Π.