Σας ομιλεί ο κυβερνήτης… Πρωθυπουργός

Σας ομιλεί ο κυβερνήτης… Πρωθυπουργός

Επιβιβάστηκε στο μεταγωγικό C-130, τον προσκάλεσε τιμής ένεκεν ο κυβερνήτης να έρθει στο κόκπιτ και κάθησε στη θέση του συγκυβερνήτη την ώρα που το αεροσκάφος πετούσε προς την Αλεξανδρούπολη, όπου διεξάγεται η διακλαδική άσκηση «Παρμενίων».
Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, συγκυβερνήτης σε μεταγωγικό αεροσκάφος που μετέφερε και άλλα μέλη της κυβέρνησης (και τον Ν. Παππά), αλλά και στρατιωτικούς. Για όλα αυτά είχε φροντίσει το γραφείο του Π. Καμμένου. Και για το εντυπωσιακό flying jacket (που το αγόρασαν από κατάστημα στρατιωτικών ειδών της οδού Ακαδημίας). Και για το έμβλημα της Πολεμικής Αεροπορίας (ιπταμένου) όπου αναγραφόταν το όνομα του κ. Τσίπρα με την ιδιότητά του «Πρωθυπουργός» (το οποίο αγοράστηκε από το εμπόριο αντί 50 ευρώ) και όλα τα σχετικά. Του έδωσαν και τα ακουστικά, όχι βεβαίως για ενδοεπικοινωνία, αλλά για να τον προστατέψουν από τον θόρυβο. Όλοι οι μη στρατιωτικοί που επιβιβάζονται στα C-130 θυμούνται τους χαρακτηρισμούς του Χρ. Σαρτζετάκη: «Άβολα, θορυβώδη, ενεργοβόρα».
Δεν συμβαίνει μόνον στην Ελλάδα, συμβαίνει και στις καλύτερες ευρωπαϊκές και αμερικανικές πολιτικές οικογένειες. Πρωθυπουργοί, πρόεδροι, βουλευτές και κυρίως υπουργοί Άμυνας έχουν και από μια φωτογραφία ως… πιλότοι. Προφανώς θα νομίζουν ότι τέτοιου είδους φωτογραφίες προσθέτουν στο πολιτικό τους προφίλ.
Κάποια στιγμή ωστόσο μ.κ. (μετά κρίσεως) όλα αυτά σταμάτησαν. Αλλά ξαφνικά, μεσούσης της κρίσεως, ξανάρχισαν. Και άρχισαν πάλι να πετούν υπουργοί, βουλευτές και δημοσιογράφοι…Αυτά σχολίαζε προχθές ο ΒΗΜΑτοδότης και μας βρίσκει σύμφωνους…
Α.Π.