Σε εξέλιξη η παρέμβαση στη Βέργα – 600.000 ευρώ για 2,5 χιλιόμετρα

Σε εξέλιξη η παρέμβαση στη Βέργα – 600.000  ευρώ για 2,5 χιλιόμετρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή του έργου «Βελτίωση τοπικής οδού Άνω – Κάτω Βέργας», που αποτελεί σημαντική παρέμβαση για την τουριστική ανάπτυξη της Άνω Βέργας, περιοχής όπου έχουν ήδη δημιουργηθεί συγκροτήματα τουριστικών κατοικιών, ταβέρνες, η πίστα ανεμοπτερισμού (με τη συμβολή του Δήμου) κ.ά.
Το έργο αναμένεται να είναι έτοιμο εντός του Νοεμβρίου, καιρού επιτρέποντος, και η ασφαλτόστρωση εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα. Ο Δήμος Καλαμάτας θα φροντίσει ώστε η σύνδεση αυτού του οδικού τμήματος με τον κοινοτικό δρόμο της Κάτω Βέργας να γίνει με τρόπο ομαλό.
Σημειώνεται πως, αφού υπήρξε σχετική υπόδειξη, ο Δήμος Καλαμάτας πρότεινε το συγκεκριμένο έργο ως έργο απόλυτης προτεραιότητας και πρώτης σημασίας, μεταξύ άλλων παρεμβάσεων.
Υπενθυμίζεται ότι μειοδότης έχει αναδειχθεί η εταιρεία Εύκτιτος Τεχνική, η οποία προσέφερε έκπτωση 9,57% επί προϋπολογισμού 612.000,01 ευρώ με το ΦΠΑ, όσον αφορά στην Πράξη «Βελτίωση τοπικής οδού Άνω – Κάτω Βέργας», που έχει ενταχθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013» – άξονας ΟΠΑΑΧ.
Πρόκειται για σημαντικό έργο επί μήκους δρόμου 2.582 μέτρων, μετά την εκτέλεση του οποίου δε θα χρειάζεται να μεταβεί κανείς στα Σωτηριάνικα για να φθάσει στον οικισμό της Άνω Βέργας.
Η διαδρομή θα συντομευθεί από 20 χιλιόμετρα σε 8, ενώ θα γίνει και ασφαλέστερη. Το φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνει τμηματική ισοπέδωση οδοστρώματος, τμηματικό καθαρισμό και διάστρωση περίσσιων υλικών εντός της υπάρχουσας τάφρου, υπόβαση από ΑΑΑ, κατασκευή επί όλου του μήκους του δρόμου επενδεδυμένης τάφρου από σκυρόδεμα, κατασκευή 5 σωληνωτών οχετών Φ 800 σε σημεία όπου είναι αναγκαίο, ασφαλτόστρωση και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας.