Σκάκι ΝΟΚ: Το οδοιπορικό της πανηγυρικής παραμονής στην Α’ Εθνική

Σκάκι ΝΟΚ: Το οδοιπορικό της πανηγυρικής παραμονής στην Α’ Εθνική

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 43ο Πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής Κατηγορίας στο ξενοδοχείο Porto Rio της Αχαΐας στις 8–12/10/2015.
Τρεις ημέρες πριν την εκκίνηση του Πρωταθλήματος ο Τσέχος παίκτης Ι.Μ. Vojtech Plat έχασε τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και έτσι δεν μπόρεσε να έρθει ν’ αγωνιστεί με την ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας. Τον αντικατέστησαν ο Διαμαντέας Πέτρος και ο Βλαχάκης Νίκος, οι οποίοι αγωνίστηκαν σκληρά και βοήθησαν σημαντικά στην επιτυχία της ομάδας.
Έλαβαν μέρος οι εξής σκακιστές: Yilmaz Mustafa (G.M., μέλος της Εθνικής Τουρκίας ο οποίος βγήκε στη σκακιέρα του 3ος), Τσεκούρας Θοδωρής (F.M., ο οποίος αγωνίστηκε εξαιρετικά παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε καθ’ οδόν), Μπαλόκας Δημήτρης (ο οποίος δυστυχώς από του χρόνου δεν θα αγωνίζεται με την ομάδα μας), Διαμαντέας Πέτρος και Βλαχάκης Νίκος. Πέντε αγώνες έδωσε ο Διαμαντέας Πέτρος και έδωσε κρίσιμους πόντους και δύο αγώνες έδωσε ο Βλαχάκης Νίκος, ο οποίος απουσίαζε από προπονήσεις και αγώνες για 1,5 χρόνο λόγω της προετοιμασίας του για τις Πανελλήνιες. Μακροπούλου Μαρίνα (η οποία έκανε 7 στα 7 καταλαμβάνοντας την 1η θέση στην σκακιέρα της), Φράγκου Μαρία και Λούκα Μαριάνθη (τα δύο κορίτσια της ακαδημίας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας που αγωνίζονταν με εναλλαγές στις δύο αυτές σκακιέρες, ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας), Μουτζούρης Ιάσονας (αγωνίστηκε με πείσμα και πολλές φορές παραβίαζε την ισόπαλη θέση του για να πετύχει νίκη και να βοηθήσει την ομάδα), Μπακής Απόλλων – Φοίβος (έδωσε τους δυσκολότερους αγώνες αφού απέναντί του είχε σχεδόν σ’ όλους τους γύρους πολύ ισχυρούς σκακιστές), Λιάκος Χρήστος – Κωνσταντίνος (ο μικρός της ομάδας που αγωνίστηκε με μεγάλη «πειθαρχία» και σοβαρότητα για την ηλικία του και έκανε εξαιρετικά αποτελέσματα.
     Η ομάδα έκανε τα εξής αποτελέσματα:
     1ος γύρος     Πανιώνιος Γ.Σ.    –    ΝΟΚ     5 – 5
(η ισοπαλία αυτή αποτέλεσε τη μεγάλη έκπληξη του τουρνουά αφού ο Πανιώνιος ήταν 4ος στην αρχική κατάταξη και ο ΝΟΚ 24ος)
     2ος γύρος     ΝΟΚ     –    ΑΟ Καισσα Χανίων 5 – 5
     3ος γύρος     ΣΟ Πατρών   –    ΝΟΚ     2 – 8
(μία εξαιρετική νίκη)
     4ος γύρος     ΝΟΚ     –    ΟΦΗ 3,5 – 6,5
     5ος γύρος     ΜΑΠΩ Κεραυνός  –    ΝΟΚ     5,5 – 4,5
           Ωραιοκάστρου
(μία νίκη μη αναμενόμενη επί μίας ισχυρής ομάδας)
     6ος γύρος     ΣΟ Ηρακλείου –    ΝΟΚ     7,5 – 2,5
(μία δυνατή νίκη του αντιπάλου απέναντι στο ΝΟΚ αφού από το ξεκίνημα και μέχρι το τέλος βγήκαν σ’ όλες σχεδόν τις σκακιέρες καλύτεροι)
     7ος γύρος     ΝΟΚ     –    ΣΟ Πολίχνης 7 – 3
(μία σημαντική νίκη που πρόσφερε στο Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας όχι μόνο την παραμονή του στην Α’ Εθνική Κατηγορία αλλά του χάρισε και μία εξαιρετική θέση στην τελική κατάταξη).
 
     Συμμετείχαν 31 ομάδες και 5 δεν κατέβηκαν κυρίως για οικονομικούς λόγους . Η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας κατέλαβε την 9η θέση στην τελική κατάταξη. Από το 2007 και μέχρι και σήμερα που ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας αγωνίζεται στην Α’ Εθνική Κατηγορία δεν είχε καταφέρει να μπει στην δεκάδα. Είναι μία ιδιαίτερα σημαντική επιτυχία και μάλιστα αν λάβει κανείς υπόψη του τα προβλήματα που αντιμετώπιζε. Οι εφηβικές σκακιέρες βοήθησαν πάρα πολύ και είχαν εξαιρετική παρουσία. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η προσφορά και η παρουσία του Διαμαντέα Πέτρου ο οποίος παρά τα οικογενειακά προβλήματα που αντιμετώπιζε κάλυψε το κενό που παρουσιάστηκε με την απουσία του Τσέχου Vojtech Plat.
     Η συμμετοχή της ομάδας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας στο πρωτάθλημα έγινε δυνατή χάρη στην ευγενική χορηγία του κ. Καρέλια Στάθη της εταιρείας ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. Η πρόεδρος της ομάδας κα. Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα Τούλα, ο αρχηγός της ομάδας Κινόπουλος Αργύρης και οι αθλητές αφιερώνουν την επιτυχία τους στον κ. Καρέλια Στάθη και του εκφράζουν ένα μεγάλο ευχαριστώ και πολλές ευχές για καλοτυχία και επιτυχίες στον ίδιο, την οικογένειά του καθώς και στην εταιρεία ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. Επίσης η έφορος του τμήματος και ο Τσεκούρας Θοδωρής ευχαριστούν τους επιχειρηματίες της πόλης μας (Έπιπλα Κούμανης, Φροντιστήριο Μ.Ε. Τσιάλας, Travel Center Ζαφειρόπουλος, Οπτικά Βαλσαμάκης, Ψησταριά Η Θράκα, Σούπερ μάρκετ Αφοί Μουργή, Καφέ – μπαρ Seaside, Παστέλι Ζευγολατιού Εύμελειν, Ποτοποιία Χελάς, Συνεργείο αυτοκινήτων Service Καλογερόπουλος, Φαρμακείο Ι. Μπαλτουμά, Αιματολόγος Ντάβος Παρασκευάς, Ρουμπέα Αγγελική – Ρουμπέας Παναγιώτης, Δερματολόγος Κανέλλα Πουλή, Ποτοποιία Στεφανούρης, Φαρμακείο Ι. Κεφαλάς, Καρδιολόγος Μπουρής Ιωάννης, Φροντιστήριο Μ.Ε. Ορόσημο, Φαρμακείο Διακουμέα, rosmarino.gr Χατζηπαναγιώτου Ασημούλα) γιατί με την οικονομική τους στήριξη βοηθούν την λειτουργία της ακαδημίας και την διεξαγωγή τοπικών αγώνων που οδηγούν στη βελτίωση των σκακιστών.
     Ένα ευχαριστώ και προς τα Μ.Μ.Ε. που είναι δίπλα στο σκακιστικό άθλημα και υποστηρίζουν την αναβάθμισή του στην περιοχή μας.