Στελέχη στη Μεσσηνία που στηρίζουν Απόστολο Τζιτζικώστα

Στελέχη στη Μεσσηνία που στηρίζουν Απόστολο Τζιτζικώστα

Νέα Δημοκρατία: Μάχες για γερά νεύρα και με όλα τα μέσα στην κούρσα διαδοχής

Δόθηκε χθες στη δημοσιότητα η λίστα με τα 95 στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα για τη θέση του προέδρου του κόμματος. Σε ό,τι αφορά στη Μεσσηνία στους υποστηρικτές του, εκτός του πολιτικού μηχανικού και πολιτευτή του κόμματος Μίλτου Χρυσομάλλη, συμπεριλαμβάνονται και οι Βασίλης Κοζομπόλης, εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΓΕΣ και η Αγγελική Σκλήκα, μέλος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας και εκπρόσωπος των γυναικών.
Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που μπορεί να διαπιστώσει κάποιος, από τις μέχρι σήμερα επίσημες και μη πληροφορίες είναι ότι ξεκίνησε ήδη μια μάχη για γερά νεύρα στη συντηρητική παράταξη.
Η κούρσα της διαδοχής στη Ν.Δ. μπορεί να ξεκίνησε ως αγώνας ταχύτητας, αλλά εκ των πραγμάτων εξελίσσεται σε δρόμο αντοχής, όπου όμως πέρα από την προεκλογική προσπάθεια επηρεασμού των ψηφοφόρων με ομιλίες, περιοδείες και συνεντεύξεις, έχουν αρχίσει και τα κτυπήματα κάτω από τη ζώνη με διαρροές, καρφιά και υπονοούμενα!
Η εσωκομματική αναμέτρηση άρχισε κυριολεκτικά την βραδιά των εκλογών με την αμφισβήτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Απ’ όσα ακολούθησαν τις πρώτες ημέρες μετά την εκλογική ήττα της Ν.Δ. φαινόταν ότι όλα θα είχαν τελειώσει πολύ σύντομα, το αργότερο σε μια χρονική απόσταση μόλις τριών ή τεσσάρων εβδομάδων.
Με όσα συνέβησαν όμως τις τελευταίες ημέρες και την αλλαγή των δεδομένων, η μάχη των δελφίνων – ή μάχη των γενεών κατ’ άλλους- μετετράπη από κούρσα διαδοχής σε αγώνα αντοχής!
Σε μια χρονική στιγμή που η κυβέρνηση θα καταθέτει στη Βουλή κρίσιμα νομοσχέδια που απορρέουν από το τρίτο πρόγραμμα που υπεγράφη και ψηφίστηκε στις 14 Αυγούστου, η αξιωματική αντιπολίτευση θα ασχολείται με τα του οίκου της και θα έχει να διαχειριστεί τα εσωκομματικά της ζητήματα.
Η συντηρητική παράταξη επί της ουσίας έχει μπροστά της έξι εβδομάδες έως την 22α Νοεμβρίου, ημέρα του πρώτου γύρου και επτά έως τον επαναληπτικό εάν χρειαστεί, ένα υπεραρκετό χρονικό διάστημα για να βαθύνει το χάσμα μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών.
Αυτή η περίοδος είναι αρκετή για να κλιμακωθεί και η αντιπαράθεση μεταξύ των υποστηρικτών τους, που έχουν ήδη έχουν αρχίσει να ανταλλάσσουν τα πρώτα πυρά. Εξάλλου, τα στελέχη της, μπορούν να «στήνουν καβγά στο δευτερόλεπτο» και όπως παρατηρεί έμπειρο στέλεχος, «μέσα σε έξι – επτά εβδομάδες προλαβαίνουμε να γίνουμε μαλλιά- κουβάρια».
Το κλίμα είναι ήδη πολύ κακό με τον Αντώνη Σαμαρά, αφού ο κ. Μεϊμαράκης αφήνει αρκετές αιχμές για μια σειρά ζητημάτων, ενώ οι υποστηρικτές του επιμένουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων στήριζαν τα τελευταία χρόνια τον πρώην Πρωθυπουργό βρίσκονται ανά την επικράτεια στο πλευρό του Απόστολου Τζιτζικώστα και κάποιοι συντάσσονται με τον Άδωνι Γεωργιάδη. Ακόμα και αιχμές άφησε προχθές για τα οικονομικά του κόμματος, λέγοντας ότι δεν του δόθηκε όταν ανέλαβε το τιμόνι της Ν.Δ., οικονομικός απολογισμός.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη