Στους δρόμους της Τριφυλίας σήμερα οι αγρότες με τα τρακτέρ

Στους δρόμους της Τριφυλίας σήμερα οι αγρότες με τα τρακτέρ

Στους δρόμους βγαίνουν από σήμερα με τα τρακτέρ οι αγρότες της Τριφυλίας, ξεκινώντας τον αγώνα ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης που ισοπεδώνουν την αγροτιά! Στους Γαργαλιάνους, νωρίς το πρωί, οι αγρότες θα συγκεντρωθούν στο γήπεδο και μετά θα κατευθυνθούν στις εισόδους της πόλης, όπου εκατέρωθεν του δρόμου θα παρατάξουν τρακτέρ και αγροτικά οχήματα και μηχανήματα.
Στα Φιλιατρά, με τρακτέρ και οχήματα και μηχανήματα θα συγκεντρωθούν στο χώρο έναντι του ιερού ναού Εισοδίων της Θεοτόκου. Στη συνέχεια, αφού περάσουν από την πλατεία, θα παραταχθούν εκατέρωθεν του οδοστρώματος στην είσοδο της πόλης, στον Πύργο του Άιφελ!
Οι αγρότες της Τριφυλίας σημειώνουν πως ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, η φορολόγηση με 13% από το πρώτο ευρώ και η σταδιακή αύξηση του συντελεστή στο 26% μέχρι το 2017, ο διπλασιασμός της προκαταβολής φόρου στο 55%, η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% για όλα τα καλλιεργητικά μέσα, εφόδια και υπηρεσίες, η κατάργηση της επιστροφής φόρου στο πετρέλαιο, εξουθενώνουν τον αγροτικό κόσμο, οδηγούν σε εγκατάλειψη της γης, τσακίζουν την παραγωγή και αφανίζουν την ελληνική οικογένεια της περιφέρειας. Είναι, σύμφωνα με τους ίδιους, μέτρα επαχθή και με τον αγώνα τους τα αντιπαλεύουν, ώστε να τα ανατρέψουν!