Στους δρόμους το Σάββατο τα τρακτέρ στους Γαργαλιάνους

Στους δρόμους το Σάββατο τα τρακτέρ στους Γαργαλιάνους

Απόφαση για έναρξη δυναμικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων ελήφθη στη γενική συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων το βράδυ της Τρίτης, στην Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, βγάζοντας το Σάββατο τα τρακτέρ στους δρόμους!
Αυτή ήταν η δεύτερη γενική συνέλευση, μέσα σε λίγες μέρες, και στο ξεκίνημά της έγινε ενημέρωση των αγροτών, από την προσωρινή διοικούσα επιτροπή, για την επαναδραστηριοποίηση του Αγροτικού Συλλόγου και τη νομική υπόσταση που αποκτά, ενώ το προσεχές διάστημα θα προκηρυχθούν και διεξαχθούν εκλογές για Διοικητικό Συμβούλιο.
Το ενδιαφέρον, βεβαίως, επικεντρώθηκε στα μέτρα που επιβάλλει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σε βάρος των αγροτών, όπως ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, η φορολόγηση με 13% από το πρώτο ευρώ και η σταδιακή αύξηση του συντελεστή στο 26% μέχρι το 2017, ο διπλασιασμός της προκαταβολής φόρου στο 55%, η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% για όλα τα καλλιεργητικά μέσα, εφόδια και υπηρεσίες, η κατάργηση της επιστροφής φόρου στο πετρέλαιο, τα οποία τόνισαν – για μια ακόμα φορά – ότι εξουθενώνουν τον αγροτικό κόσμο, οδηγούν σε εγκατάλειψη της γης, τσακίζουν την παραγωγή και αφανίζουν την ελληνική οικογένεια της περιφέρειας. Μάλιστα, χαρακτήρισαν τα μέτρα επαχθή και διατράνωσαν την αγωνιστική τους διάθεση να αντιπαλέψουν τις πολιτικές που επιβάλλονται.
Σε ανακοίνωση της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων αναφέρεται: «Μετά το κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων στη δημοτική βιβλιοθήκη οι αγρότες των Γαργαλιάνων αποφάσισαν ομόφωνα την έναρξη των κινητοποιήσεών τους ενάντια στα φορολογικά – ασφαλιστικά δυσβάσταχτα μέτρα που θα έρθουν προς ψήφιση από την κυβέρνηση στη Βουλή. Αποφασίστηκε προσυγκέντρωση των τρακτέρ -αγροτικών οχημάτων για το Σάββατο 24 Οκτώβρη και ώρα 10 το πρωί, στο χώρο του γηπέδου Γαργαλιάνων και εν συνεχεία κατεύθυνση στις εισόδους της πόλης για παραμονή. Καλούμε όλους τους αγρότες του τόπου μας για δυναμική συμμετοχή. Ο αγώνας ξεκινά!».