Τοποθετείται παλιρροιογράφος τύπου ραντάρ στο λιμάνι της Κυπαρισσίας


Αυτοψία στο λιμάνι της Κυπαρισσίας πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι ο διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, Νίκος Μελής, για την ακριβή θέση που θα τοποθετηθεί τις επόμενες μέρες ένας σύγχρονος παλιρροιογράφος, τύπου ραντάρ, από το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας! Τον κ. Μελή συνόδευαν ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, αξιωματικοί του Λιμενικού Τμήματος Κυπαρισσίας, ενώ συναντήθηκε και με τον πρόεδρο των Επαγγελματιών Αλιέων Τριφυλίας, Κώστα Ροϊλό.
Ο παλιρροιογράφος μετράει τη στάθμη της θάλασσας σε πραγματικό χρόνο και στην προσπάθεια ανάπτυξης του δικτύου των σταθμών που έχει το Γ.Ι., αυτή την περίοδο θα τοποθετηθούν 8 νέοι σταθμοί, μεταξύ αυτών και στο λιμάνι Κυπαρισσίας.
Ο λόγος που τοποθετείται και στο λιμάνι Κυπαρισσίας είναι για να είναι επιχειρησιακά, ερευνητικά και μηχανικά λειτουργικός και διαθέσιμος για τους λιμενικούς, και να δίδει στοιχεία με πολλαπλή χρήση, στο Λιμενικό Σώμα, το Λιμενικό Ταμείο, την ΕΜΥ, αλλά και άλλους φορείς.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Κατσίβελας σημείωσε ότι το λιμάνι Κυπαρισσίας είναι το επίκεντρο και χώρος που πρέπει να αναπτυχθεί, ενώ πρόσθεσε πως είναι σε εξέλιξη για να υπογραφεί το master plan με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. «Βεβαίως, υπάρχει η εκκρεμότητα και οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο έργο για να προστατεύουμε τις ζημιές που έχουν γίνει απ’ την προηγούμενη εργολαβία, η οποία δεν ήταν καλή. Είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι το λιμάνι της Κυπαρισσίας μπαίνει και στο ενδιαφέρον της υπηρεσίας του Αστεροσκοπείου» σχολίασε ακόμη.
Από την πλευρά του, ο κ. Κανελλόπουλος, σημείωσε «Αυτό το μηχάνημα, αυτός ο εξοπλισμός, θα μας βοηθήσει πάρα πολύ για τον κυματισμό, για τις παλίρροιες και για την επιφάνεια της θαλάσσης. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο, που αναβαθμίζει και το λιμάνι μας».