Το ΤΕΙ Πελοποννήσου δείχνει το δρόμο…

Το ΤΕΙ Πελοποννήσου δείχνει το δρόμο…

Το οικονομικό συνέδριο που διοργανώνει το ΤΕΙ Πελοποννήσου, με τις απαραίτητες εποικοδομητικές συνεργασίες με ΑΕΙ από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, αλλά και το ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας, είναι μία ακόμη έμπρακτη απόδειξη της εξωστρέφειας που προσπαθεί να «οικοδομήσει».
Η αλήθεια είναι ότι παρευρισκόμενος χθες στην έναρξη των εργασιών του αισθάνθηκα πολύ όμορφα βλέποντας επιστήμονες και από τις πέντε ηπείρους να παρακολουθούν συνέδριο στην Καλαμάτα.
Η προσπάθεια του αναπληρωτή καθηγητή Δημήτρη Πετρόπουλου έρχεται ως συνέχεια των πολλαπλών σημαντικών δράσεων σε παγκόσμιο επίπεδο του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου, με ελληνικές και διεθνείς πιστοποιήσεις, αλλά και της προσπάθειας του Τάσου Κότσιρα με τις υδροπονικές καλλιέργειες.
Βέβαια, υπάρχουν κι άλλες προσπάθειες και μελέτες στον τομέα του σύκου και της ελιάς, αλλά ακόμα δεν έχουν αποκτήσει την εμβέλεια που θα έπρεπε. Σίγουρα στο κοντινό μέλλον θα γράφουμε και γι’ αυτές.
Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει τόσο το υπουργείο Παιδείας όσο κι αυτό της Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και της Ανάπτυξης, μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, να στηρίξουν τις λίγες αλλά σημαντικές προσπάθειες που γίνονται.
Μπορεί η μετριοκρατία να κυριαρχεί στην Ελλάδα, αλλά υπάρχουν επιστήμονες και διοικητικό προσωπικό στο ΤΕΙ που δίνουν καθημερινό αγώνα για το ίδρυμα…
Α.Π.