120 ΠΕΑ: Έτοιμοι να ανοίξουν τα φτερά τους οι Ίκαροι της 85ης σειράς (φωτογραφίες)


Ολοκληρώθηκε η πτητική εκπαίδευση και τιμήθηκαν οι πρωτεύσαντες 
Σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Διασποράς, η 120 ΠΕΑ συνεχάρη αλλά και αποχαιρέτησε τους Ικάρους που ολοκλήρωσαν την πτητική τους εκπαίδευση.
Για το λόγο αυτό στην Καλαμάτα βρέθηκε χθες ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του διοικητή της Πτέρυγας, ταξίαρχου Θεόδωρου Λάγιου, ο οποίος μίλησε για την αξία της Αεροπορίας στις δύσκολες μέρες που περνά η πατρίδα μας και τόνισε στους Ικάρους ότι τελούν λειτούργημα, αφού έχουν να διασφαλίσουν ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια σε όλους τους Έλληνες.
Κλείνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε το προσωπικό της 120 ΠΕΑ για την εκπαίδευση που παρείχε στους Ικάρους.
Ιδιαίτερη δε αναφορά έκανε σε έναν Κύπριο που εκπαιδεύτηκε στην Καλαμάτα.
Η ευχή του για το τέλος ήταν καλές και ασφαλείς προσγειώσεις.
Ακολούθησε η απονομή επαίνων και αριστείων από τον αρχηγό του ΓΕΑ. Συγκεκριμένα, βράβευσε τον ανθυποσμηναγό Ανδρόνικο Πάνου, ως πρωτεύσαντα στην ακαδημαϊκή- στρατιωτική  και πτητική εκπαίδευση της 85ης σειράς Ιπταμένων Σχολής Ικάρων.
Έπαινο και αριστείο έλαβε και ο ανθυποσμηναγός Αθανάσιος Ζώης ως πρωτεύσας στην πτητική εκπαίδευση της 85ης σειράς Ιπταμένων Σχολής Ικάρων.
Πριν από την αναμνηστική φωτογραφία ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας δεν έκρυψε τη χαρά του που βρέθηκε στην πόλη μας για να τιμήσει τους Ικάρους που έφτασαν στο τελικό στάδιο της εκπαίδευσής τους.
Χαρακτήρισε την ημέρα ως ιδιαίτερα σημαντική, αφού κλείνει ένας κύκλος για τους συγκεκριμένους Ικάρους, κάτι που πρέπει να τους κάνει περήφανους. Πλέον ξεκινούν μια σελίδα που θα τους ακολουθεί μέχρι να φύγουν από την Αεροπορία.
Επίσης, αναφέρθηκε στις προκλήσεις των ημερών, που για να αντιμετωπιστούν χρειάζεται θάρρος και κόπο, ενώ συνεχώς πρέπει να αυτοβελτιώνονται, αφού τα αεροσκάφη εξελίσσονται, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να γίνονται εκπτώσεις στους κανόνες ασφαλείας.
Κλείνοντας ευχαρίστησε τους εκπαιδευτές αλλά και το προσωπικό της 120 ΠΕΑ, από τους οποίους ζήτησε να συνεχίσουν να μεταδίδουν παιδεία και γνώση στους εκπαιδευόμενους και να παραμένουν δίπλα τους.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας