4ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας: «Το ευρωπαϊκό όραμα για το σχολείο μας»

4ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας: «Το ευρωπαϊκό όραμα για το σχολείο μας»

Σχέδιο δράσης με τίτλο «Το ευρωπαϊκό όραμα για το σχολείο μας» υλοποίησε το 4ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+/Βασική Δράση 1-Μαθησιακή Κινητικότητα Προσωπικού Σχολικής Εκπαίδευσης, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Κατά τη διάρκεια του σχεδίου δράσης (σχολικό έτος 2014-2015) πραγματοποιήθηκαν έξι κινητικότητες προσωπικού του 4ου ΓΕΛ σε χώρες του εξωτερικού για επιμορφωτικούς λόγους και συγκεκριμένα σε Ιταλία, Τσεχία, Γαλλία, Ισπανία, και Σουηδία, ενώ οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν ήταν οι: Κατσίρου Κυριακή, Σύρμα Ελένη, Μάγκλαρη Χριστίνα, Βαλσάμη Μαρία, Μαργαρίτη Μαρία και Πανομήτρου Ευγενία.
Το δε είδος των επιμορφωτικών δραστηριοτήτων είχε να κάνει με επιτόπια παρακολούθηση εργασίας (job shadowing) και δομημένα εκπαιδευτικά προγράμματα (structured training course).
Αναλυτικά, η κα Κατσίρου, που ήταν και η υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος, συμμετείχε σε επιτόπια παρακολούθηση εργασίας στο Liceostata le scientifico e classico “Alessandro Volta” στην πόλη CollediVald’ Elsa στην Τοσκάνη.
Η κ. Σύρμα συμμετείχε σε δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Πράγα. Το θέμα του προγράμματος ήταν «Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού» και ο φορέας που το παρείχε ο International Training Center (ITC).
Η κa Μάγκλαρη συμμετείχε σε δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Παρίσι. Θέμα του ήταν οι παιδαγωγικές χρήσεις και οι ψηφιακοί πόροι στα σχολικά προγράμματα της ευρωπαϊκής συνεργασίας, με φορέα υποδοχής τη Ligue francaise de l’ enseignement.
Η κα Βαλσάμη έλαβε μέρος σε δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Μαδρίτη, με θέμα τη «Δημιουργικότητα στη Διδασκαλία και στη Μάθηση με τη χρήση των ΤΠΕ: Η Ψηφιακή Τάξη».
Η κα Μαργαρίτη πήρε μέρος σε δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Στοκχόλμη. Θέμα της επιμόρφωσής της ήταν «Διαβάζοντας την πόλη», και ο φορέας υποδοχής ο Eucourses.eu.
Η κα Πανομήτρου συμμετείχε σε δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Pistoia της Ιταλίας. Θέμα του ήταν «Διαβάζοντας την πόλη», και φορέας ο Eucourses.eu.