6 χρόνια κάθειρξης σε Ρουμάνο επαίτη για μαχαίρωμα στην Πλατεία “Ταξιαρχών”

6 χρόνια κάθειρξης σε Ρουμάνο επαίτη  για μαχαίρωμα στην Πλατεία “Ταξιαρχών”

Κάθειρξη 6 ετών και φυλάκιση 9 μηνών επέβαλε χθες το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας σε Ρουμάνο επαίτη για το μαχαίρωμα ομοεθνούς του σε καυγά για τη θέση που θα καθόταν ο καθένας στην πλατεία των Αγίων Ταξιαρχών.
Το περιστατικό συνέβη στις 20 Ιανουαρίου του 2013, έξω από την εκκλησία, στις 9.15 το πρωί. Οι δύο Ρουμάνοι τσακώθηκαν για τη θέση που θα καθίσουν, ώστε να ζητούν χρήματα από τους πιστούς που θα έβγαιναν από την κυριακάτικη λειτουργία.
Ο κατηγορούμενος κάποια στιγμή, κι ενώ ο ομοεθνής του προσπαθούσε να απομακρυνθεί, τον τραυμάτισε με μικρό σουγιά, καταφέροντάς του 4 μαχαιριές στην κοιλιακή χώρα και τα πλευρά.
Αστυνομικός της Ασφάλειας κατέθεσε πως, όταν έσπευσαν στο σημείο, ασθενοφόρο είχε παραλάβει το θύμα, ενώ ο δράστης είχε φύγει από την περιοχή. Έπειτα από λίγο, όμως, επέστρεψε και τον συνέλαβαν.
Ο κατηγορούμενος στην απολογία του είπε ότι ο ομοεθνής του συνεχώς τού έπαιρνε τα χρήματα που μάζευε, ενώ εκείνη την ημέρα του έβρισε τη μητέρα.
Μάλιστα, είπε ότι τον χτυπούσε κιόλας για να του παίρνει τα χρήματα. Αρνήθηκε ότι είχε σουγιά, αλλά ότι τον χτύπησε με μια λίμα για τα νύχια που είχε μαζί του.
Τελικά, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Β.Β.