Άρης Θωμάς: Ήταν το κίνητρο για να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο

Άρης Θωμάς: Ήταν το κίνητρο για να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο

Σε πρόσωπο του προχθεσινού αγώνα αναδείχθηκε ο Άρης Θωμάς, χάρις στο πέναλτι που απέκρουσε στις καθυστερήσεις, αν και για τον ίδιο τα συναισθήματα δεν είναι πρωτόγνωρα, καθώς τα στατιστικά του είναι εντυπωσιακά στις εκτελέσεις από τα 11 βήματα, ενώ στο +3 είχε πει «όχι» και στον Ανδρέα Ανδρούτσο στο ματς του Ατρόμητου Πατρών με την Αναγέννηση Πατρών πριν λίγα χρόνια. Και βέβαια ως τερματοφύλακας της Καλαμάτας είχε αντίστοιχη σωτήρια επέμβασή και στον αγώνα με τον Παναργειακό. Ο Αχαιός γκολκήπερ έχει …τον τρόπο του να «ψαρεύει» ή ίσως καλύτερα να «ψαρώνει» τους αντιπάλους. Για παράδειγμα την Κυριακή …πάτησε και χάλασε το λοφάκι λάσπης που είχε φτιάξει για να στήσει τη μπάλα ο Κώτσιρας κι αυτό φαίνεται ότι καθόρισε το ψυχολογικό πλεονέκτημα…
Το «Θ» είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον Άρη Θωμά, ο οποίος τόνισε για την κυριακάτικη αναμέτρηση, αλλά και τη συνέχεια του πρωταθλήματος:
«Πριν από το παιχνίδι είπαμε ότι θα μπούμε μέσα και θα παίξει ο καθένας αυτό που ξέρει. Μετά τις αδικίες, τις κόκκινες κάρτες, τα αμφίβολα πέναλτι σε βάρος μας και γενικά τα παιχνίδια που μπορούσαμε αλλά δεν κερδίσαμε ξέραμε ότι η νίκη ήταν μονόδρομος. Έπρεπε να κάνουμε το κάτι παραπάνω για να αποδείξουμε ότι είμαστε μεγάλη ομάδα και ότι μέσα από καλό ποδόσφαιρο έρχεται και το αποτέλεσμα.
Εκτός από το γκολ που πετύχαμε θα μπορούσαμε να έχουμε σκοράρει 2-3 φορές ακόμη. Πρέπει να το κοιτάξουμε αυτό γιατί στη Γ’ Εθνική δεν σου δίνονται πολλές ευκαιρίες, από τις 4 ευκαιρίες πρέπει να κάνεις τις 2 γκολ.
Με το που έγινε το πέναλτι το πίστεψα ότι θα το πιάσω. Αυτή η νίκη και η χαρά ήταν το κίνητρο που θέλαμε να δώσουμε ως ομάδα για να έρθουν  οι φίλαθλοι στο γήπεδο. Μου αρέσει να παίζω με κόσμο και να τους νιώθω πίσω μου στην κερκίδα. Η παρουσία του μας δίνει πραγματικά το κάτι παραπάνω.
Η Καλαμάτα αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και στα τελευταία παιχνίδια σκοράρει πάντα στο α’ ημίχρονο, το μόνο που μένει είναι να βάζουμε και το 2ο γκολ…
Ακολουθούν τα παιχνίδια στη Ζάκυνθο με Λεβάντε και στη Χαλκίδα από τα οποία πρέπει να πάρουμε αν όχι 9 τουλάχιστον 7 βαθμούς και μετά θα υποδεχθούμε τη Σπάρτη. Αποδείξαμε ότι έχουμε δυνατότητες και μπορούμε πολύ ψηλότερα. Όπως έχουν δείξει τα προηγούμενα χρόνια στη Γ’ Εθνική όλα γίνονται. Οι οκτώ βαθμοί δεν είναι μεγάλη διαφορά. Να παίρνουμε εμείς τα παιχνίδια που πρέπει και είναι σίγουρο ότι και οι αντίπαλοι θα χάσουν βαθμούς. Νομίζω ότι ο Παναργειακός είναι η πλέον ανταγωνιστική ομάδα. Ο Αιολικός δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο, ο Παναρκαδικός δεν έχει εμπειρία και τη Σπάρτη θα τη δούμε σε τρεις βδομάδες…».
Χ.Ε.

Χωρίς Μπίλη οι προπονήσεις και Λένγκα στη Ζάκυνθο

Χωρίς τον προπονητή Λεωνίδα Μπίλη έγινε η χθεσινή προπόνηση όσων δεν αγωνίστηκαν την Κυριακή, ενώ υπό τις οδηγίες του συνεργάτη του, Ιωσήφ Λουκά, θα συνεχιστεί και σήμερα το πρωί στο Ασπρόχωμα η προετοιμασία. Ο έμπειρος τεχνικός βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα για προσωπικούς λόγους και αναμένεται εγκαίρως για την προπόνηση της Τετάρτης.
Επόμενος «σταθμός» για την Καλαμάτα στις 28/11 η Ζάκυνθος και ο αγώνας με τον ΑΟ Λεβάντε, τον οποίο θα χάσει ο Λένγκα, ο οποίος συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες κι ενώ εξέτισε και επανέρχεται ο Τορεζάνι.