Αναβλήθηκε η εκδίκαση αγωγής για το «κανόνι» σε κινητά τηλέφωνα στο Δήμο Τριφυλίας


Για την 1η Μαρτίου 2016 αναβλήθηκε χθες στο Δικαστήριο Κυπαρισσίας η εκδίκαση αγωγής σε βάρος του Δήμου Τριφυλίας για «κανόνι» που έχει ρίξει σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για συσκευές αξίας 2.300 ευρώ!
Όπως έχουμε δημοσιεύσει στο «Θ» για την υπόθεση αυτή, σε έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Τριφυλίας, για ορισμό δικηγόρου, η πρόεδρος και αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μαρία Πανουσιοπούλου, ανέφερε: «Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην αριθ. 37/2015 αγωγή, ο κ. Λαμπρόπουλος Κων/νος του Αναστασίου, στις αρχές του 2011, ενεργώντας ως αντιπρόσωπος του ομίλου COSMOTE- ΓΕΡΜΑΝΟΣ στην Κυπαρισσία, συναλλάχτηκε με το νεοσύστατο τότε ∆ήμο Τριφυλίας και υπέβαλε προσφορά για εταιρικό συμβόλαιο κινητής τηλεφωνικής επικοινωνίας, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών των δημοτικών υπηρεσιών και των υπηρεσιακών παραγόντων. Λόγω του ότι η προσφορά του ήταν η συμφερότερη, στο πλαίσιο της σύναψης συμφωνίας με το ∆ήμο, του προτάθηκε, αντί της έκπτωσης που είχε δοθεί από την εταιρεία, να μεταβιβάσει στο Δήμο κάποιες συσκευές κινητών τηλεφώνων, αντίστοιχης αξίας με την προτεινόμενη έκπτωση.
Ο Δήμος μόνο όφειλε από πλευράς του να τηρήσει τους όρους του εταιρικού συμβολαίου σύνδεσης με την COSMOTE.
Οι λογαριασμοί που ακολούθησαν δεν πληρώθηκαν από το Δήμο, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις αρχικά και στη συνέχεια οχλήσεις του κ. Λαμπρόπουλου. Με την από 23-12-2014 αίτησή του υπό μορφή εξώδικης δήλωσης και την από 03-03-2015 νέα αίτησή του, ο κ. Λαμπρόπουλος ζήτησε την καταβολή της αξίας των μεταβιβασθέντων – πωληθέντων συσκευών, για τις οποίες ο ίδιος είχε χρεωθεί στην εταιρεία, αντί της έκπτωσης. Η συνολική αξία των συσκευών ανέρχεται στο ποσό των 2.300 ευρώ.
Όμως, μέχρι σήμερα ο Δήμος μας δεν έχει καταβάλει στον κ Λαμπρόπουλο το ανωτέρω ποσό. Με την αριθ. 37/2015 αγωγή του κατά του Δήμου Τριφυλίας, ο κ. Λαμπρόπουλος ζητά την καταβολή του ποσού των 2.300 ευρώ, με το νόμιμο τόκο από την επίδοση της αγωγής του…». Σημειώνεται ότι το όλο θέμα είχε θέσει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, στις αρχές Απριλίου, ο επικεφαλής της ΡΑΚΙ, Νώντας Βουδούρης, ενημερώνοντας για την αγωγή για κινητά τηλέφωνα κάποιων αντιδημάρχων, αξίας 500 και πλέον ευρώ, στην προηγούμενη δημοτική περίοδο, που δεν πληρώθηκαν, ενώ τότε άλλοι αντιδήμαρχοι είχαν πάρει τηλέφωνα αξίας μέχρι 100 ευρώ, ζητώντας δημόσια όσοι έλαβαν τέτοια τηλέφωνα να καταβάλουν το αντίτιμο οι ίδιοι και όχι ο Δήμος.
Σε εκείνη, δε, τη συνεδρίαση, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, είχε παραδεχτεί το ζήτημα, αλλά είχε πει ότι κανένας από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν είχε ενημερώσει τους αντιδημάρχους για τις υποχρεώσεις κ.τ.λ., τονίζοντας ότι το ζήτημα θα λυθεί χωρίς επιβάρυνση του Δήμου. Επίσης, πως δεν υπήρχε πρόθεση επιβάρυνσής του…
Το ζήτημα, όμως, δε λύθηκε μέχρι και χθες εξωδικαστικά και η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για την 1η Μαρτίου 2016. Ο δε Δήμος, εκτός από τα χρήματα για το «κανόνι», με νόμιμο τόκο, επιβαρύνεται και με δικαστικά έξοδα!