Απ. Τζιτζικώστας: “Θα κάνουμε ξανά τη Νέα Δημοκρατία παράταξη όλων των Ελλήνων” (φωτογραφίες & βίντεο)


Με συμβολική επίσκεψη σε ελαιοτριβείο της περιοχής της Καλαμάτας ξεκίνησε χθες το μεσημέρι την περιοδεία του στην περιοχή μας ο περιφερειάρχης Μακεδονίας και υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
Λίγη ώρα αργότερα επισκέφθηκε το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, στον οποίο ευχήθηκε για την ονομαστική του εορτή, δωρίζοντάς του μάλιστα ένα συμβολικό δώρο, με βάση τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών, ένα βιβλίο που αφορά στη Γενοκτονία των Ποντίων.
Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Απόστολο Τζιτζικώστα που βρέθηκε στην Καλαμάτα την ημέρα της εορτής του, αναφέρθηκε στην προσωπική τους φιλία που κρατά εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς γνωρίστηκαν στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο, ενώ μίλησε με θερμά λόγια για την υποψηφιότητά του.
Ακολούθησε συνάντηση του κ. Τζιτζικώστα με το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, σε εγκάρδιο κλίμα στο Δημαρχείο της πόλης.
Στη συνέχεια ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνάντησε επαγγελματοβιοτέχνες της πόλης στα γραφεία του ΟΕΒΕΣ, όπου και άκουσε τα προβλήματά τους.
Να σημειωθεί πως στο δελτίο Τύπου του Γραφείου του υποψήφιου προέδρου της Ν.Δ. που ανέφερε αναλυτικά το πρόγραμμά του κατά την επίσκεψη στην Καλαμάτα, εκ παραδρομής αναφέρθηκε συνάντηση με φορείς στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας.
Ο κύκλος των συναντήσεων έκλεισε στα γραφεία της ΝΟΔΕ στην Καλαμάτα, όπου τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος Περικλής Μαντάς και συνομίλησε με στελέχη του κόμματος.
Λίγα λεπτά πριν από τις 8.00 το βράδυ πεζός από την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας έφθασε στο κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο. Εκεί ξεκίνησε την αρκετά δυναμική ομιλία, λέγοντας ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο να βρίσκεται στη γενέτειρα του πρώην πρωθυπουργού, που κράτησε όρθια τη χώρα στα δύσκολα με κόπο, θυσίες και κόστος, Αντώνη Σαμαρά.
Στη συνέχεια παρουσίασε τις προτάσεις του για την επόμενη μέρα της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες παράλληλα θα είναι προτάσεις εξουσίας κι αυτές που θα βάλουν φρένο στην καταστροφική πορεία της χώρας που έχει χαράξει ο ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο επιτέθηκε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.
Αιχμές άφησε και για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, χωρίς να τον κατονομάσει, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι επιλογή του Τσίπρα για να έχει μια συρρικνωμένη φοβική και συσπειρωμένη Νέα Δημοκρατία έτσι ώστε  να συνεχίσει να κυβερνά ανενόχλητος.
Σκοπός του ιδίου, όπως τόνισε, είναι η Νέα Δημοκρατία να γίνει και πάλι η παράταξη όλων των Ελλήνων.
Απάντησε στις κατηγορίες που δέχεται ότι δε θα μπορεί να είναι στη Βουλή, λέγοντας ότι το πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας δεν ήταν ποτέ στο Κοινοβούλιο, αλλά στην κοινωνία, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι στις 23 Νοέμβρη δε θα κάνει το χατίρι των “μηχανισμών της ακινησίας” του κόμματος, αλλά θα αλλάξει ριζικά την παράταξη, ώστε να κερδίσει και πάλι τις μάχες στην κοινωνία.
Στόχος του, όπως χαρακτηριστικά είπε, είναι επαγγελματίες και απλοί άνθρωποι που για χρόνια είναι αποκομμένοι από το κόμμα να αγκαλιάσουν ξανά την παράταξη, η οποία έχασε επειδή τα τελευταία χρόνια παρέκκλινε συνεχώς από την ιδεολογική της βάση. Κλείνοντας αυτή τη δυναμική ομιλία ο Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στην ενότητα του κόμματος, που δεν κινδυνεύει από κανέναν, και κάλεσε τους Νεοδημοκράτες να ψηφίσουν την επόμενη Κυριακή τον ίδιο, για να τα αλλάξουν όλα και να βάλουν φρένο στην καταστροφική πορεία της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το «παρών» στη συγκέντρωση, μεταξύ άλλων, έδωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο πολιτευτής και «στενός» του φίλος του Απόστολου Τζιτζικώστα για δεκαετίες, Μίλτος Χρυσομάλλης, ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, που έχει εκφράσει δημοσίως την υποστήριξή του στο πρόσωπο του, οι πολιτευτές Περικλής Μαντάς, Μαρία Οικονομάκου και Αντωνία Μπούζα και οι δήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας ,Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και Οιχαλίας, Άριστείδης Σταθόπουλος.
Σήμερα το πρωί, εκτός απροόπτου, ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην αγορά της Καλαμάτας και σε καταστήματα στο κέντρο της πόλης.

Του Κώστα Γαζούλη
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας 

https://youtu.be/lH2ZdhDc3Q4