Αρνητικός ο Κατσίβελας στις συγχωνεύσεις αστυνομικών τμημάτων της Τριφυλίας

Αρνητικός ο Κατσίβελας στις συγχωνεύσεις αστυνομικών τμημάτων της Τριφυλίας

Αρνητικός και επικριτικός για το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών που παρουσιάστηκε προχθές στην Τρίπολη και για την Τριφυλία προβλέπει συγχωνεύσεις όλων των Α.Τ. στην Κυπαρισσία, με τη δημιουργία μιας μεγάλης και πολυδύναμης αστυνομικής υπηρεσίας, εμφανίστηκε με χθεσινή του δήλωση προς τα ΜΜΕ ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας.
«Από αυτή τη συνάντηση (σ.σ. προχθές στην Τρίπολη) έφυγα πολύ φοβισμένος και πολύ ανήσυχος. Ουσιαστικά, αυτό που θεωρείται και παρουσιάζεται ως μεταρρύθμιση δεν είναι τίποτε άλλο από μια εκδίκηση, από μια καταστροφή, από έναν ακρωτηριασμό της Τριφυλίας. Ουσιαστικά είναι και η μόνη περιοχή που χάνει όλα τα αστυνομικά της τμήματα», επισήμανε ο κ. Κατσίβελας.
Όπως είπε, «εξήγησα με τον καλύτερο τρόπο και με το πιο έντονο ύφος τον αρνητισμό και την απαρέσκειά μας σε οποιαδήποτε τέτοια μεταβολή. Δεν είναι δυνατόν η Τριφυλία να πληρώσει ουσιαστικά κάτι το οποίο θα στοιχίσει σε ασφάλεια στους πολίτες και θ’ αυξήσει την παραβατικότητα. Ο Δήμος Τριφυλίας έχει τρεις πολύ μεγάλες πόλεις, απ’ τις μεγαλύτερες της Μεσσηνίας, έχει την τρίτη, την τέταρτη και την πέμπτη πόλη. Δηλαδή, αστικό πληθυσμό συγκεντρωμένο σε μεγάλα αστικά κέντρα. Δεν μπορεί το κάθε υπουργείο, όταν θέλει να κάνει μεταρρυθμίσεις, να στηρίζεται σ’ έναν αυθαίρετο Καλλικράτη, όπως δημιουργήθηκε, και ουσιαστικά όλες οι συνέπειες να έρχονται και να πληγώνουν την Τριφυλία και τους κατοίκους της.
Οποιαδήποτε υποστολή της σημαίας της Αστυνομίας θα επιφέρει μεγάλη αύξηση της παραβατικότητας και ουσιαστικά το μαύρο στα Α.Τ. της Τριφυλίας δε θα γίνει αποδεκτό!». Πρόσθεσε δε πως υπάρχει χρόνος να επικρατήσει λογική και να βρεθούν λύσεις προς το συμφέρον των πολιτών, ενώ σημείωσε πως δεν μπορεί να καταλάβει γιατί να γίνει ένα δεύτερο Α.Τ. στο Δήμο Πύλου – Νέστορος, στην περιοχή της Κορώνης «και μ’ αυτά τα κριτήρια και αυτή τη λογική να μην μπορούν να δικαιολογηθούν Α.Τ. στους Γαργαλιάνους και τα Φιλιατρά, όταν ο πληθυσμός είναι πολλαπλάσιος, όταν έχουμε μεγάλο ποσοστό αλλοδαπών πολιτών, όταν έχουμε αυξημένη παραγωγή και έχουμε αυξημένα κίνητρα και για παραβατικότητα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι κύριοι αυθαίρετα τοποθετούν τη μεγάλη επένδυση της Costa Navarino στο Δήμο Πύλου – Νέστορος».
Αφού ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, που κατάλαβε τα δίκαια της Τριφυλίας, είπε ότι θα ετοιμαστεί φάκελος προς υποστήριξη των αιτημάτων και θα γίνει ένα Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τα αστυνομικά τμήματα και την αστυνόμευση της περιοχής. Πρότεινε, δε, στο υπουργείο «αν θέλουν να κάνουν μια καλύτερη αστυνομία, πιο αποδοτική, πιο παραγωγική, πιο κοντά στους πολίτες, να καταργηθούν αρμοδιότητες και υποχρεώσεις των αστυνομικών οργάνων που δεν έχουν σχέση με την προστασία του πολίτη. Εγώ δέχομαι την πρόκληση αυτές οι αρμοδιότητες να τις πάρει η τοπική αυτοδιοίκηση».