Β. Μεϊμαράκης: «Το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας περνά μέσα από το παρελθόν» (φωτογραφίες & βίντεο)


«Αν είμαι εγώ στο τιμόνι κανείς δε θα ντρέπεται να λέει ότι είναι Νέα Δημοκρατία»

«Θα φέρω πίσω τον Πυρσό»

Πεζός από το Δημαρχείο Καλαμάτας έφτασε στο Πνευματικό Κέντρο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, και υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, λίγο μετά τις 7.30 χθες το απόγευμα. Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη καλωσόρισε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος τόνισε ότι στις 23 του μήνα όλοι θα είναι μαζί.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, ενώ τον κατηγόρησε ότι έσυρε τη χώρα στις κάλπες πριν φέρει το λογαριασμό στους πολίτες.
Σημείωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά είχε οδηγήσει τη χώρα σε ανάκαμψη και την κράτησε όρθια στα δύσκολα, ενώ θα ήταν διαφορετική σήμερα η πορεία της, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προκαλούσε τις εκλογές τον περασμένο Ιανουάριο.
Όσον αφορά στις εσωκομματικές εκλογές, ο κ. Μεϊμαράκης στάθηκε αρκετά στη διαφωνία για τη διαδικασία, που επιτρέπει να ψηφίζει ο κάθε «περαστικός» όπως είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη μακρόχρονη πορεία του στη Νέα Δημοκρατία, που «ποτέ δεν άφησε» όπως έκαναν κατά καιρούς άλλοι, ενώ στάθηκε και στην αλλαγή των συμβόλων του κόμματος, λέγοντας ότι θέλει να επαναφέρει ακόμα και τον Πυρσό.
Με αυτόν στο τιμόνι της Ν.Δ., σχολίασε εν συνεχεία, σκοπός του είναι κανείς Νεοδημοκράτης να μην ντρέπεται να λέει τι κόμμα είναι και να επανακτήσει αυτό την παλιά του αίγλη, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στο «χτίσιμο» από τις τοπικές και τις ΝΟΔΕ.
Τέλος, δεν έλειψαν αναφορές προς τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Όπως είπε, θα πρέπει να κρατήσουν χαμηλά τους τόνους, καθώς στις 23 του Νοέμβρη αυτός θα είναι πρόεδρος, εκείνος περιφερειάρχης και θα πρέπει να συνεργάζονται.
Το «παρών» στην ομιλία, μεταξύ άλλων, έδωσαν οι πρώην βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος, Δημήτρης Σαμπαζιώτης και Άρης Μπουλούκος, η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ελένη Αλειφέρη, οι προσκείμενοι στη Νέα Δημοκρατία δήμαρχοι του νομού, ο πρώην νομάρχης Δημήτρης Δράκος, καθώς και ο Μεσσήνιος, πρώην αναπληρωτής γραμματέας του κόμματος της Ν.Δ., Κώστας Ζωντανός.

Του Κώστα Γαζούλη
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

https://youtu.be/QOpXCW9o1Hg

https://youtu.be/5N8SBNMBxSc

https://youtu.be/d5wqnIvy_OE

https://youtu.be/ve-WYqXbxTA