Καλός φίλος της στήλης ζούσε πολλά χρόνια στη Γερμανία. Με το που συνταξιοδοτήθηκε επέστρεψε στην Ελλάδα και άρχισε να ζει το «ελληνικό» όνειρο. Όπως μας διηγήθηκε, προ ημερών χρειάστηκε να συνοδεύσει την αδελφή του, συνταξιούχο του ΟΓΑ, σε ορθοπαιδικό του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Ο γιατρός έδωσε παραπεμπτικό για μαγνητική στο γόνατο. Πήγε με την αδελφή του στο χώρο που γίνονται οι μαγνητικές και εκεί ερωτήθηκε τι ταμείο έχει. Βάσει των λεγομένων του, πληροφορήθηκε πως εξετάζουν μόνο άπορους και Ρομά. Πήγε στο γραφείο του διοικητή και από εκεί τον παρέπεμψαν σε έναν άλλο άνθρωπο, ο οποίος τον έστειλε στο χώρο που γίνονται οι αξονικές, αλλά εκεί πληροφορήθηκε ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού.
Αναγκάστηκε να μεταβεί σε εξωτερικό εργαστήριο, προκειμένου να γίνει η εξέταση και την επόμενη ημέρα επισκέφθηκε στο γραφείο του το διοικητή του νοσοκομείου, ο οποίος τον αντιμετώπισε με τεράστια κατανόηση και τον πληροφόρησε ότι περιμένει προσωπικό, οπότε θα εξετάζεται ο οποιοσδήποτε.
Συνηθισμένος ο άνθρωπος από τον τρόπο λειτουργίας της Γερμανίας, του φάνηκαν παράξενα όσα αντιμετώπισε στην Ελλάδα της κρίσης, και αναρωτήθηκε τι θα έκανε κάποιος με το ίδιο πρόβλημα αν δεν είχε να διαθέσει τα 35 ευρώ που απαιτήθηκαν ως συμμετοχή σε εξωτερικό εργαστήριο.
Χ.Χ.
Για το Νοσοκομείο Καλαμάτας
Δείτε επίσης.
«Διαγράφεται» το 50% της αύξησης στο πετρέλαιο θέρμανσης με τις επιδοτήσεις κράτους και διυλιστηρίων
Για θετικό αποτέλεσμα και κόντρα στον ΟΦΗ σήμερα η Καλαμάτα στη Νίκαια
Ο Μιλτιάδης υποδέχεται τον Πανθυρεατικό – Ο Πανθουριακός στην Αμαλιάδα – Στο Λουτράκι ο Τέλος Άγρας
Γαλλία: 800.000 πολίτες στην κινητοποίηση κατά του «υψηλού κόστους ζωής»
Νίκες για την Καλαμάτα ’80 και τους Τούρκους στην πρεμιέρα του Βαλκανικού Κυπέλλου
Όταν η πίεση της καθημερινότητας γίνεται θυμός, κι ο θυμός, βία
22 συλλήψεις σε αστυνομικές επιχειρήσεις στην Πελοπόννησο
Ολοκληρώνεται το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας
Τοπικά 18.10.2026, 09:30
Ας είναι τα λιγότερα
Τοπικά 17.10.2026, 20:58
Η γεύση της Μεσσηνίας «ταξιδεύει» στη Ρωσία
Τοπικά 17.10.2026, 20:00
Κίνα η Λίνα Μενδώνη αντί για Καλαμάτα
Τοπικά 17.10.2026, 18:59
«Έφυγε» από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Γαργαλιάνων Σταύρος Καλοφωλιάς
Βόλεϊ 17.10.2026, 16:10
Αρχίζει το Βαλκανικό Κύπελλο βόλεϊ στην Καλαμάτα
Τοπικά 17.10.2026, 15:58
Η πραγματική γενναιότητα δεν απειλεί ούτε κρατάει όπλο
Τοπικά 17.10.2026, 13:57
Το «φιάσκο» που τραυμάτισε τη ΔΕΥΑΚ
Φόρτωση…




