Διαγωνισμός για ελαιοσυγκομιδή σε Αρχαία Μεσσήνη και Περιστεριά

Διαγωνισμός για ελαιοσυγκομιδή  σε Αρχαία Μεσσήνη και Περιστεριά

Πλειοδοτικό διαγωνισμό για την περισυλλογή του ελαιοκάρπου, ελαιοκομικής περιόδου 2015-2016, στους αρχαιολογικούς χώρους Αρχαίας Μεσσήνης και Περιστεριάς, προκήρυξε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.
Ο διαγωνισμός θα γίνει με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης το μεγαλύτερο ποσοστό επί τοις εκατό επί της αξίας του ελαιολάδου που θα παραχθεί (χωρίς το ΦΠΑ), για την περισυλλογή του ελαιοκάρπου, ελαιοκομικής περιόδου 2015-2016, στους δύο αρχαιολογικούς χώρους.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα γραφεία της Εφορείας επί της οδού Μπενάκη και Παπάζογλου 6, στην Καλαμάτα, στις 11/11/2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9.30 π.μ.
Στο διαγωνισμό δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι δημόσιοι υπάλληλοι εν ενεργεία, καθώς και οι συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι. Το χρηματικό ποσό που θα προκύψει από την προσφορά του πλειοδότη θα κατατεθεί στην Τράπεζα Ελλάδος, στο λογαριασμό υπέρ του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων.
Το σύνολο της αξίας του παραγόμενου ελαιολάδου θα βεβαιώνεται από το σχετικό προσκομιζόμενο ζυγολόγιο του ελαιοτριβείου επιλογής του πλειοδότη και θα υπολογιστεί βάσει της ισχύουσας τιμής ελαιολάδου ανά κιλό για την ελαιοκομική περίοδο 2015–2016.
Οι εργασίες θα εκτελούνται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και θα περιλαμβάνουν: την περισυλλογή του ελαιοκάρπου, το απαιτούμενο κλάδεμα των ελαιοδέντρων, την άμεση απομάκρυνση των προϊόντων κλαδέματος από τον αρχαιολογικό χώρο και την έκθλιψη του ελαιοκάρπου.
Ο χρόνος των εργασιών ορίζεται από την ημερομηνία υπογραφής του σχετικού συμφωνητικού και μέχρι τις 29/01/2016.
Επίσης, ο πλειοδότης δε θα έχει κανένα άλλο δικαίωμα εκτός από τη συλλογή και απόληψη του ελαιοκάρπου, ενώ απαγορεύεται σε αυτόν η εκμίσθωση της απόληψής του. Επίσης, ευθύνεται για οποιαδήποτε φθορά προκληθεί εξαιτίας του στον αρχαιολογικό χώρο.
Β.Β.