Επιστημονική ημερίδα στην Καλαμάτα το προσεχές Σάββατο από τα Παιδικά Χωριά SOS

Επιστημονική ημερίδα στην Καλαμάτα το προσεχές Σάββατο από τα Παιδικά Χωριά SOS

Επιστημονική ημερίδα διοργανώνουν τα Παιδικά Χωριά SOS το προσεχές Σάββατο, 14 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με θέμα «Παιδιά και οικογένειες ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Προσεγγίσεις, Θεσμοί, Δράσεις», υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και ελεύθερη είσοδο.
Κατά τη διάρκειά της θα παρουσιαστούν αναλυτικά επιλεγμένες θεματικές, όπως το φαινόμενο της παιδικής φτώχειας, με έμφαση στην εποχή της οικονομικής κρίσης που διανύουμε τα τελευταία χρόνια, οι κοινωνικές πολιτικές για ευάλωτους πληθυσμούς στην ιστορική αλλά και τρέχουσα διάστασή τους, η οικογένεια ως θεσμός, ως ταυτότητα και ως «διαφορά», η εκπαίδευση και η εξωοικογενειακή φροντίδα. Θα γίνει, επίσης, αναφορά στην ουσιαστική συμβολή των οργανωμένων εθελοντικών δράσεων, αλλά και στην ανάγκη συνεργασίας των φορέων που υλοποιούν κοινωνικά προγράμματα, με στόχο την πληρέστερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των αναγκών των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.
Τέλος, θα παρουσιαστεί η λειτουργία του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS, το οποίο υποστηρίζει σημαντικό αριθμό οικογενειών και παιδιών, προάγοντας στην πράξη την κουλτούρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού και έχοντας καταστεί «σημείο αναφοράς» στο χώρο της παιδικής προστασίας χάρη στη διαρκή υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας.
Να σημειωθεί πως στην ημερίδα θα συμμετάσχουν έγκριτοι επιστήμονες, εμπειρογνώμονες του χώρου της κοινωνικής πολιτικής, εκπρόσωποι θεσμών και φορέων, αλλά και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, με κοινό στόχο τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων και ειδικότερα των παιδιών και των νέων.