Η Ασφάλεια Καλαμάτας βρήκε τα κλεμμένα εργολαβικά μηχανήματα στην Αθήνα!

Η Ασφάλεια Καλαμάτας βρήκε τα κλεμμένα εργολαβικά μηχανήματα στην Αθήνα!

Είχαν ήδη πωληθεί στην Κρήτη

Το έκανε το θαύμα της πάλι η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και μέσα σε 24 ώρες κατάφερε να εντοπίσει, όχι μόνο τον οδηγό της μεταφορικής εταιρείας από την Αθήνα, αλλά και τα μηχανήματα του εργολάβου που είχαν κλαπεί από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και ήταν έτοιμα να ταξιδέψουν σε αγοραστή στα Χανιά της Κρήτης.
Οι δύο μικροί φορτωτές, αξίας περίπου 100.000 ευρώ, κλάπηκαν το βράδυ της Τρίτης από την οδό Αρτέμιδος, με τον ίδιο τρόπο που είχε επιχειρηθεί να αφαιρεθούν μηχανήματα εργολάβου το προηγούμενο διάστημα από οικοδομή στην παραλία.
Προφανώς πρόκειται για σπείρα, καλά οργανωμένη, που ξεγελά μεταφορικές εταιρείες με πλαστά έγγραφα και κλέβει μεγάλα μηχανήματα.

Τους είχε δει η ΔΙΑΣ
Καθώς σε όλες αυτές τις υποθέσεις το πρώτο 24ωρο είναι το πιο κρίσιμο, από τη μέρα που διαπιστώθηκε η κλοπή κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας αναχώρησε για την Αθήνα, όπου έδρασε με πολύ συντονισμένες ενέργειες.
Το βράδυ της κλοπής, όταν νταλίκα μεταφορικής εταιρείας φόρτωνε τα μηχανήματα, περαστικός ειδοποίησε την Αστυνομία και στο σημείο έσπευσε η ΔΙΑΣ. Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ προχώρησαν κανονικά σε έλεγχο και η πρώτη εικόνα ήταν πως όλα ήταν εντάξει. Μάλιστα, ο οδηγός της νταλίκας τούς επέδειξε το δελτίο αποστολής που όφειλε να έχει για τη φόρτωση των μηχανημάτων, κρατήθηκαν τα στοιχεία και ο έλεγχος ολοκληρώθηκε.
Την άλλη μέρα το πρωί διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για κλοπή. Το θετικό στην υπόθεση ήταν ότι είχαν κρατηθεί από τον έλεγχο τα στοιχεία του οδηγού της νταλίκας και έτσι ο εντοπισμός του ήταν εύκολος.

Έξυπνες κινήσεις
Κλιμάκιο της Ασφάλειας έφυγε αυθημερόν για την Αθήνα, όπου στον Ασπρόπυργο εντόπισαν τον οδηγό της νταλίκας. Οι απατεώνες είχαν στήσει καλά τη δουλειά, αλλά η επιμονή της Ασφάλειας δεν τους άφησε να ολοκληρώσουν το σκοπό τους. Άτομο με πλαστά έγγραφα είχε εμφανισθεί σε μεταφορική εταιρεία της Αθήνας και κανόνισε τη μεταφορά των μηχανημάτων από την Καλαμάτα στην Αθήνα. Μάλιστα, είπε ότι θα είναι κι αυτός στην Καλαμάτα για να τους υποδείξει πού είναι τα μηχανήματα. Και πράγματι ήταν.
Ο απατεώνας έφτασε στην Καλαμάτα με ταξί και περίμενε σε ψησταριά. Υπέδειξε στον οδηγό της νταλίκας το σημείο που ήταν τα μηχανήματα και έφυγε, υποτίθεται για να επιστρέψει στην Αθήνα.
Όταν τα μηχανήματα έφτασαν στην Αθήνα, ο απατεώνας υπέδειξε στον οδηγό της νταλίκας πού πρέπει να ξεφορτωθούν, πληρώνοντας μάλιστα και ένα ποσό.
Από εκεί και πέρα κανείς δε γνώριζε τη τύχη των μηχανημάτων. Με μια έξυπνη κίνηση, όμως, η Ασφάλεια Καλαμάτας κινητοποίησε αυτοκινητιστές και σύντομα είχε την πληροφορία που ήθελε.
Τα μηχανήματα εντοπίσθηκαν φορτωμένα σε πλατφόρμα σε μεταφορική εταιρεία που βρίσκεται στην περιοχή του Ρέντη, με δελτίο αποστολής να ταξιδέψουν χθες για την Κρήτη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί, είχαν ήδη πωληθεί από τον απατεώνα σε άτομο στα Χανιά.
Η Ασφάλεια Καλαμάτας ερευνά όλα τα πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση και δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να έχει αποτελέσματα και για τα άτομα της σπείρας.

της Βίκυς Βετουλάκη