Η Μεσσηνία… στηρίζει Γεωργιάδη και Τζιτζικώστα

Η Μεσσηνία… στηρίζει  Γεωργιάδη και Τζιτζικώστα

Κι ενώ αναμένεται σήμερα στην Καλαμάτα ο ένας εκ των υποψήφιων προέδρων της Ν.Δ., Απόστολος Τζιτζικώστας, δε θα υπάρξει, όπως όλα δείχνουν, κομματική συνδιάσκεψη της Ν.Δ. για να αναπτυχθεί διάλογος μεταξύ των υποψήφιων προέδρων, πριν από την εκλογή της 22 Νοεμβρίου.
Μετά την επιστολή του ενός εκ των υποψηφίων, Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος ζητούσε τη διοργάνωση τουλάχιστον μίας συνδιάσκεψης, το θέμα συζητήθηκε στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και ακολούθως ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Παπαμιμίκος, επικοινώνησε με τους υποψηφίους για την ηγεσία.
Όπως ανέφερε ο κ. Παπαμιμίκος στο ΑΠΕ, «δε διαπίστωσε συμφωνία όλων των υποψηφίων στην πρόταση για συνδιάσκεψη» και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να ξεκινήσει την διαδικασία. Σημειώνεται ότι με βάση το καταστατικό του κόμματος, από τη στιγμή που δεν υπήρξε συμφωνία των υποψηφίων, ο μόνος που έχει την αρμοδιότητα, εφόσον το επιθυμεί, να συγκαλέσει συνδιάσκεψη, είναι ο πρόεδρος του κόμματος.
 
Υποψήφιος με προβάδισμα
Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, όπως και το 2009, υπάρχει υποψήφιος που έχει το σαφές προβάδισμα στην υποστήριξη των κομματικών στελεχών και των βουλευτών. Όπως ήταν το 2009 η Ντόρα Μπακογιάννη που είχε την πλειοψηφία των βουλευτών και των στελεχών μαζί της, στην παρούσα εκλογική αναμέτρηση τη μερίδα του λέοντος έχει ο νυν πρόεδρος και ταυτόχρονα υποψήφιος αρχηγός, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Αυτό υποστηρίζει σε χθεσινό ρεπορτάζ η ιστοσελίδα της εφημερίδας ΒΗΜΑ.
Το στρατόπεδο των «καραμανλικών» έχει ταχθεί σχεδόν στο σύνολό του με τον κ. Μεϊμαράκη, που έχει και τις «πολιτικές ευλογίες» του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο οποίος μπορεί να μην εμπλέκεται στην προεκλογική διαδικασία, αλλά θεωρεί ότι ο νυν πρόεδρος μπορεί να διατηρήσει ενωμένη τη Ν.Δ. την επόμενη των εκλογών.
Αποστασιοποιημένος εμφανίζεται, όπως τονίζουν στενοί του συνεργάτες, και ο έτερος πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, πολιτικοί φίλοι του οποίου στηρίζουν πιο πολύ τον Άδωνι Γεωργιάδη και λιγότερο τον Απόστολο Τζιτζικώστα.
Αντίθετα, χωρίς την υποστήριξη κάποιου κεντρικού στελέχους με μεγάλη ιστορική διαδρομή στη Ν.Δ., πλην του πατέρα του, του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που τον στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις, κινείται ο έτερος υποψήφιος, Κυριάκος Μητσοτάκης. 
 
Τι ψηφίζει
η Περιφέρεια Πελοποννήσου
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το πώς κινούνται και τοποθετούνται οι βουλευτές, πολιτευτές και στελέχη στην Περιφέρεια, όπου έχει μεταφερθεί και η μάχη των υποψηφίων τις τελευταίες ημέρες.
Στην περιοχή της Πελοποννήσου, που ελέγχει, όσο κανείς, ο κ. Σαμαράς, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης τάσσεται υπέρ του κ. Τζιτζικώστα, ενώ δυνάμεις καταγράφει ειδικά στη Μεσσηνία, στη Λακωνία και στην Αργολίδα ο κ. Γεωργιάδης.
 
Κόρινθος: Ο Χρήστος Δήμας δεν εκδηλώνεται, αν και λέγεται πως κλίνει προς τον κ. Τζιτζικώστα, όπως και ο πρώην βουλευτής Κώστας Κόλλιας, αλλά και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Χρήστος Δημητρόπουλος. Υπέρ του κ. Μεϊμαράκη τάσσεται ο αντιπεριφερειάρχης Πελοπίδας Καλλίρης, που τυγχάνει και πολιτικός φίλος του νυν προέδρου, αλλά και ο πρώην υπουργός Νίκος Ταγαράς.
 
Αρκαδία: Υπέρ του κ. Τζιτζικώστα τάσσεται ο βουλευτής Κώστας Βλάσσης, ενώ από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του κ. Μεϊμαράκη τάχθηκε ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος.
 
Μεσσηνία: Στο «προπύργιο» του κ. Σαμαρά, όπου εκλέγεται από το 1977, οι υποστηρικτές του είναι μοιρασμένοι μεταξύ των κ.κ. Γεωργιάδη και Τζιτζικώστα. Ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος είναι υπέρ του κ. Μεϊμαράκη, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας ψηφίζει τον κ. Μητσοτάκη, ενώ στο πλευρό του κ. Τζιτζικώστα τάσσονται ο πολιτευτής Μίλτος Χρυσομάλλης (σ.σ. είναι και κουμπάρος του) και ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπατζιώτης. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ,  Περικλής Μαντάς, συντάχθηκε με τον κ. Γεωργιάδη.
 
Αργολίδα: Υπέρ του κ. Μεϊμαράκη είναι ο βουλευτής Γιάννης Ανδριανός, τον κ. Τζιτζικώστα στηρίζουν ο πρώην νομάρχης Δημήτρης Σαραβάκος, ο δήμαρχος Άργους Δημήτρης Καμπόσος, ενώ πολλούς υποστηρικτές έχει και ο κ. Γεωργιάδης, στην ομιλία του οποίου παρέστη προ ημερών η πεθερά του κ. Σαμαρά.
 
Λακωνία: Στο πλευρό του κ. Μεϊμαράκη είναι ο βουλευτής Θανάσης Δαβάκης, όπως και η πρώην βουλευτής Φεβρωνία Πατριανάκου, ενώ υπέρ του κ. Τζιτικώστα τάσσεται ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Κυριάκος Διαμαντάκος.
Α.Π.